Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalį gyventojų pradelstų skolų suma augo lėčiau

Asmeninės kredito istorijos sistemos Manocreditinfo.lt duomenimis, per spalį Lietuvos gyventojų pradelsti įsiskolinimai išaugo 40 mln. litų ir siekia 2,69 mlrd. litų. Gyventojų pradelstos skolos sumažėjo komunalinių paslaugų įmonėms, o didėjo finansų įstaigoms ir telekomunikacijų bendrovėms. Šiuo metu pradelstų skolų turi 225 tūkst. fizinių asmenų arba kas 14-as gyventojas.
Centai
Centai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Creditinfo, UAB

„Per spalį, lyginant su rugsėjo mėnesiu, gyventojų pradelstos skolos augo 2,6 karto lėčiau. Labiausiai tai nulėmė 9 proc. sumažėję įsiskolinimai komunalinių paslaugų įmonėms. Taip pat lėtesniais tempais augo skolos finansų įstaigoms, o su bankais pradelsusių atsiskaityti asmenų skaičius sumažėjo. Be to, toliau vyrauja teigiama tendencija padengiant pradelstas skolas – per spalį gyventojai padengė beveik 67 mln. litų įsiskolinimų arba dešimtadaliu daugiau nei per rugsėjį“, – teigia Marius Zaikauskas, asmeninės kredito istorijos sistemos Manocreditinfo.lt projekto vadovas.

Spalį, kaip ir paskutinius penkis mėnesius, vyrams atiteko 71 proc. visų Lietuvos gyventojų pradelstų skolų, o moterims – 29 proc. Vidutinė vieno vyro pradelsta skola siekia 7 439 litus arba 4,5 vidutinio darbo užmokesčio, o vienos moters – 4 719 litų arba beveik 3 vidutinius darbo užmokesčius.

Vilniečiams tenka 36 proc. visų Lietuvos gyventojų pradelstų skolų sumos, kauniečiams – 26 proc., o klaipėdiečiams 11 proc. Mažiausios pradelstų skolų sumos tenka Pagėgių, Birštono ir Lazdijų gyventojams. Per šiuos metus vilniečių pradelstos skolos sumažėjo 3 proc., klaipėdiečių – 2 proc., o Kauno gyventojų įsiskolinimai išaugo 3 proc.

Spalį didžiausios pradelstų skolų sumos vienam gyventojui teko Palangoje (1 677 litai), Kaune (1 151 litas), Vilniuje (959 litai) ir Klaipėdoje (918 litų), mažiausios – Švenčionyse (47 litai), Lazdijuose (87 litai), Birštone (95 litai) ir Šalčininkuose (99 litai). Šis rodiklis apskaičiuojamas, remiantis gyventojų skaičiaus ir pradelstų skolų sumos santykiu.

Asmeninės kredito istorijos sistema Manocreditinfo.lt primena, kad gyventojai gali ne tik kartą per metus nemokamai sužinoti savo dešimties metų pradelstų skolų istoriją, esamus įsiskolinimus ir kokios įmonės per pastaruosius dvejus metus domėjosi jų kredito istorija, tačiau ir viešinti savo skolininkus – fizinius ir juridinius asmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius