Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalį importuotos prekės pigo 1,6 proc.

2013 m. spalio mėn., palyginti su rugsėjo mėn., eksportuotų prekių kainos sumažėjo 2,1 procento, importuotų prekių – 1,6 procento, praneša Lietuvos statistikos departamentas.
Obuoliai
Spalį importuotos prekės pigo 1,6 proc. / Shutterstock nuotr.

Bendrajam eksportuotų prekių kainų pokyčiui didžiausią įtaką padarė 6 procentais sumažėjusios rafinuotų naftos produktų, 3,8 procento – žemės ūkio produktų, 5,1 procento – baldų kainos ir 4 procentais padidėjusios metalinių gaminių, išskyrus mašinas ir įrangą, 2,2 procento – pagrindinių metalų, 1,9 procento – kitų nemetalo mineralinių gaminių kainos.

Bendrajam importuotų prekių kainų pokyčiui daugiausia įtakos turėjo 5,3 procento sumažėjusios žalios naftos ir gamtinių dujų, 0,9 procento – chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 7,5 procento – kitų kasybos ir karjerų eksploatavimo produktų ir 0,9 procento padidėjusios variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių, 6,3 procento – žuvų ir kitų žuvininkystės produktų, 0,5 procento – tekstilės gaminių kainos (žr. 2 lentelę).

Per mėnesį iš eksportuotų prekių labiausiai sumažėjo grūdų malimo produktų, krakmolo ir krakmolo produktų kainos – 6,7 procento, augalinio aliejaus ir augalinių bei gyvūnų riebalų ir taukų – 6,1, žalios naftos – 4,8, plataus vartojimo elektroninės įrangos – 4,7 procento, o padidėjo konstrukcinių metalinių gaminių – 7,8 procento, metalinių cisternų, rezervuarų ir talpyklų – 7,3 procento, perdirbtų ir konservuotų vaisių, uogų ir daržovių – 5 procentais – kainos. Iš importuotų prekių daugiausia atpigo augaliniai ir gyvūniniai riebalai ir aliejus – 2,7 procento, tabako gaminiai – 2,6, grūdų malimo produktai, krakmolas ir krakmolo produktai – 2,6 procento, o pabrango tekstilės verpalai ir siūlai – 2,4 procento, pieno produktai – 2,3, pagrindiniai taurieji metalai ir kiti spalvotieji metalai – 1,8 procento. 

Per metus (2013 m. spalio mėn., palyginti su 2012 m. spalio mėn.) eksportuotų prekių kainos sumažėjo 5,1 procento, importuotų prekių – 3,6 procento. Iš eksportuotų prekių daugiausia atpigo žemės ūkio vienmečiai augalai – 23,9 procento, augalinis aliejaus ir augaliniai bei gyvūnų riebalai ir taukai – 20 procentų, pagrindiniai chemikalai, trąšos ir azoto junginiai, pirminis plastikas ir sintetinis kaučiukas – 15 procentų, o pabrango pieno gaminiai – 19,5 procento, konstrukciniai metaliniai gaminiai – 10 procentų, rauginta ir išdirbta oda – 9,2 procento. Iš importuotų prekių daugiausia atpigo kiti, niekur kitur nepriskirti, kasybos ir karjerų eksploatavimo produktai – 19,7 procento, augalinis aliejaus ir augaliniai bei gyvūnų riebalai ir taukai – 16,1, variklinių transporto priemonių kėbulai, priekabos ir puspriekabės – 14,7 procento, o pabrango žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 20,3 procento, pieno gaminiai – 14,5, padarinė mediena – 9,9 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius