Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Sparčiai besivystanti rinka – prekyba nenorimais dovanų čekiais

Per Kalėdas, Naujuosius metus, gimtadienius ir kitomis gyvenime svarbiomis progomis žmonės dažnai gauna dovanų čekių, kuriuos tikrai ne visi spėja išnaudoti iki jų pabaigos termino.
Vyras pervargęs nuo dovanų pirkimo
Vyras pervargęs nuo dovanų pirkimo / 123RF.com nuotr.

Skaičiuojama, kad vien tik Jungtinėse Valstijose praėjusiais metais buvo nepanaudota dovanų čekių už milijardą JAV dolerių, skelbia „MarketWatch“. Todėl sumanūs verslininkai sugalvojo būdą, kaip padėti dovanų čekius ne itin mėgstantiems žmonėms.

O principas yra labai elementarus – juos parduoti. Londone įsikūręs izraeliečių įkurtas startuolis „Zeek“ siūlo galimybę parduoti gautus dovanų čekius su nuolaida iki 25 proc. ir taip juos išsigryninti. Bendrovė teigia, kad devyni iš dešimties per jos platformą parduodami dovanų čekiai yra nuperkami mažiau nei per 24 valandas. „Zeek“ už tarpininkavimą gauna tam tikrą komisinį mokestį, priklausomai nuo dovanų čekio vertės.

Galimybę parduoti nenorimą dovanų čekį siūlo ir 2013 metais įkurta „Raise“ platforma, kur galima parduoti ir nusipirkti daugiau nei 3 tūkst. prekių ženklų dovanų čekių. Už čia parduotus čekius žmonės gauna pinigus tiesiogiai į savo banko sąskaitą. „Raise“ už savo tarpininkavimą ima 15 proc. komisinį mokestį bei 1 JAV dolerio skelbimo mokestį.

Panašiai veikia ir „Cardpool“. Čia pardavėjai gali susigrąžinti didžiausią procentinę dalį sumos nuo čekio vertės – iki 92 proc. Tačiau išmokos reikės palaukti ilgiau. „Cardpool“ taip pat ima nedidelį komisinį mokestį nuo dovanų čekio vertės, priklausomai nuo jį pardavusios parduotuvės. Tačiau skirtingai nuo „Raise“, „Cardpool“ neperveda pinigų tiesiogiai pardavėjui į banko sąskaitą, o juos iškeičia „Amazon eGift Card“ arba atsiunčia fizinį čekį, kurio tenka palaukti iki septynių dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje