Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Specialistai: daugėja tyčinių įmonių bankrotų

Sparčiai prie tūkstančio per metus artėjantis bankrotų skaičius apima ir neregėto masto tyčinius įmonių numarinimus, tačiau jie sunkiai įrodomi, todėl administratoriai nesiima ieškoti tikrųjų bankroto priežasčių.
Bankrotas
Bankrotas / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Bankrotas

Nacionalinės verslo administratorių asociacijos prezidentas Rimvydas Velička teigė, kad dabar dažnesni daugiau formalūs ar tyčiniai įmonių bankrotai ir ši tendencija stiprėja, pirmadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Sugriežtinta įmonių vadovų ir savininkų atsakomybė už delsimą skelbti bankrotą šiek tiek išjudino jų iniciatyvą, tačiau teisinių spragų netrūksta.

„Atidžiau įsiskaičius į Įmonių bankroto įstatymą, kyla daug klaustukų – sakoma, jeigu vadovas laiku nesikreipia į teismą dėl bankroto, tuomet kreditoriai gali reikalauti atlyginti nuostolius. O ką reiškia „laiku“ – neapibrėžta, nes joks terminas nenustatytas“, – teigė advokatės Redos Žabolienės kontoros „Metida" advokatas Vilius Martišius.

Europos Sąjungos statistika rodo, kad tik 4–6 proc. bankrotų yra tyčiniai. Lietuvos mastu nėra nei tyrimų, nei statistikos, o ir įrodytais atvejais nubaustųjų nebuvo.

„Civiline tvarka teismas gali pripažinti, jog bankrotas yra tyčinis – tokių atvejų yra buvę, bet nesu girdėjęs, kad byla būtų pasibaigusi baudžiamuoju nuosprendžiu“, – sakė V.Martišius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius