Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialistai spėlioja, kokios bus šilumos sąskaitos už gruodį

Pasak sinoptikės Ievos Nariūnaitės, vidutinė šių metų gruodžio pirmojo dešimtadienio temperatūra buvo akivaizdžiai aukštesnė nei praėjusių metų gruodį. Ji svyravo apie 2-4 laipsnius šilumos.
Šildymas
Šildymas / 123RF nuotr.

Tačiau, pasak „Vilniaus energijos“ komercijos direktoriaus Rimanto Germano, už šiltą gruodį vilniečiams pigiau mokėti neteks, praneša LNK.

„Faktas, kad šilumos kaina yra išaugusi 25 proc. Suvartojimas, tikėtina, bus mažesnis (nei pernai) 28 proc. Sąskaitos teoriškai turėtų būti mažesnės arba tokios pačios, tačiau nustatėme grupę pastatų, kur administratoriams reikėtų pasiaiškinti, kodėl suvartojimas yra didesnis negu pernai“, – sakė R.Germanas.

Už šiltą gruodį vilniečiams pigiau mokėti neteks.

Šilumos tiekėjų asociacijos duomenimis, gyventojai šį gruodį šilumos suvartojo ketvirtadaliu mažiau, nei pernai. Tačiau tiek pat, kiek ir lapkritį. Tad sąskaitos už gruodį geriausiu atveju sumažės 80 litų, palyginti su pernykščiu gruodžiu.

„Pernai gruodžio mėnesį neapšiltintas standartinis blokinis butas už šildymą mokėjo apie 440 litų, kai šilumos kilovatvalandės kaina buvo apie 23 centus. Tai šiemet esant kilovatvalandės kainai 29 centai, mokėjimai gali sudaryti apie 360 litų“, – aiškina Šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Vytautas Stasiūnas.

Klimatologai tikina, kad šiluma šiuo metų laiku – normalu. Nes tikrieji šalčiai prasideda po didžiųjų žiemos švenčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius