-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialistai: žmonių požiūris į daugiabučių atnaujinimą vis gerėja

Specialistai teigia, kad pradėjus veikti 2007–2013 m. ES struktūrinių fondų lėšomis finansuojamai Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programai, renovacijos procesas nėra toks ilgas, sudėtingas ir brangus, kaip daug kam gali atrodyti. Pastebima, kad tai įvertina ir žmonės – specialistai teigia, kad gyventojų požiūris į daugiabučių atnaujinimą keičiasi teigiama linkme.
Daugiabučių renovacija
Daugiabučių modernizavimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tiesa, Aplinkos ministerijos Statybos ir būsto departamento Būsto skyriaus vedėja Elvyra Radavičienė teigia, kad žmonių aktyvumas galėtų būti ir didesnis. „Deja,  kaimyninės Estijos ir mūsų daugiabučių namų gyventojų požiūriai dar smarkiai skiriasi. Daugiabučių namų modernizavimui taikomi labai panašūs modeliai, tik Estijoje lengvatiniai kreditai siekia 4,5 proc. ir netaikoma jokia papildoma valstybės parama, net ir nepasiturintiems gyventojams, o modernizavimo procesas  kur kas aktyvesnis“, – teigia specialistė.

Anot jos, pagrindinė priežastis, dėl kurios gyventojai nerodo didesnio aktyvumo investuoti į būsto modernizavimą, yra  sunki ekonominė situacija, didelis nedarbo lygis ir neužtikrintas rytojus.
E.Radavičienė sako, jog labai svarbus gyventojų supratimas, kad namas visumoje, ne tik butas, priklauso visiems ir rūpintis juo, prižiūrėti, skirti reikiamus finansinius resursus reikia visiems kartu.

„Dalyvavimas Daugiabučių namų atnaujinimo procese pagrįstas bendra būsto savininkų valia ir siekiu gerinti savo gyvenimo kokybę, įgyvendinti efektyvias energiją taupančias priemones bei sumažinti mokėjimus už šildymą“, – teigia E.Radavičienė.

Ji sako, kad paskatinti gyventojus imtis modernizavimo darbų turėtų ir suvokimas, kad anksčiau ar vėliau  teks tą padaryti, o šiuo metu yra itin palankios Programos finansavimo sąlygos, kurioms nėra lygių nei vienoje iš Europos Sąjungos šalių.

Logotipas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius