-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sraigių supirkėjai širsta: jas susirenka lenkai

Pasaulyje, ypač Lenkijoje, jaučiant sraigių trūkumą, lenkai atsigręžė į Lietuvą - supirkinėja sraiges ir veža jas į Lenkiją. Lietuvos sraigių supirkėjai junta šios žaliavos stygių ir piktinasi, kad lenkai nesilaiko taisyklių ir išveža tiek suaugusias, tiek mažas sraiges, penktadienį rašo „Lietuvos rytas“.
Pinigai
Pinigai / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.
Temos: 1 Lenkai

„Kiek esu girdėjęs, lenkai supirkinėja be jokių dokumentų ir leidimų. Nerandu instancijų, kurios kontroliuotų tą supirkimą. Mes liekame kvailio vietoje, o jie daro ką nori. Kiek aš žinau, lenkai superka tiesiog namuose, neturi jokių dokumentų. Jeigu jie viską darytų legaliai ir nepažeistų taisyklių, niekas blogai apie juos nešnekėtų“, – dienraščiui piktinosi „Hesona“ vadybininkas Richardas Barkas.

Aplinkos apsaugos agentūros Gyvūnijos naudojimo kontrolės skyriaus vedėjas Kęstutis Motiekaitis teigė, kad prieš 10 metų sraigių supirkėjai turėjo laikytis gana griežtos tvarkos, o šiuo metu nuo balandžio pabaigos iki liepos pradžios leidžiama rinkti sraiges, kurių kiautas ne mažesnis kaip 28 milimetrai:„Sraigių populiacija juntamai nemažėja, tad mes išskirtinio dėmesio sraigėms neskiriame“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius