-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šri Lanka sumažino mokesčius moterų higienos priemonėms, siekdama padidinti jų prieinamumą

Šri Lankos vyriausybė sekmadienį sumažino mokesčius moterų higienos priemonėms, siekdama padėti moterims ir mergaitėms, negalinčioms įpirkti šių prekių dėl šalį ištikusios ekonomikos krizės.
Moterų higienos priemonės
Moterų higienos priemonės / 123RF.com nuotr.

Dar prieš praėjusiais metais prasidėjusį ekonomikos nuosmukį daugelis moksleivių ir moterų Šri Lankoje, kaip ir kitose neturtingose ​​šalyse, menstruacijų metu likdavo namuose, nes negalėdavo sau leisti įsigyti higienos priemonių.

Šiais metais teisių gynimo grupės „Advocata“ atliktame tyrime teigiama, kad apie 50 proc. iš 5,3 mln. reprodukcinio amžiaus moterų Šri Lankoje susiduria su „menstruacijų skurdu“, nes negali įpirkti higienos palaikymui skirtų gaminių.

Kampanijos dalyviai laikosi nuomonės, kad padėtis pastaruoju metu dar labiau pablogėjo, nes Šri Lanka patiria didelį būtiniausių prekių trūkumą, o infliacija viršija 70 procentų.

Prezidento Ranilo Wickremesinghe biuras sekmadienį pranešė, kad nedelsiant atšaukiami muito mokesčiai, oro uosto rinkliavos ir kiti vietos mokesčiai, taikomi žaliavoms, importuojamoms moterų higienos priemonėms gaminti.

Importuoti paketai ir tamponai taip pat taps 20 proc. pigesni dėl importo muitų sumažinimo, sakoma paskelbtame pranešime.

Mokesčių sumažinimas skirtas „higienos priemones padaryti prieinamesnes, siekiant užtikrinti moterų ir moksleivių mergaičių higieną“, sakoma pranešime.

Mėnesius trukę gyventojų protestai dėl ekonominių sunkumų liepą privedė prie buvusį prezidentą Gotabayą Rajapaksą pasitraukti.

Balandžio mėnesį Šri Lanka neįvykdė savo 51 mlrd. JAV dolerių dydžio išorės skolos įsipareigojimų.

Naujoji R. Wickremesinghe vyriausybė sekmadienį pradėjo taikyti naują 2,5 proc. apyvartos mokestį visoms prekėms ir paslaugoms, siekdama padidinti valstybės pajamas.

Vyriausybė nežymiai sumažino benzino kainą, atsižvelgdama į pasaulines kainas, tačiau dyzelino, dažniausiai naudojamo viešajame transporte, kaina nepakito.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius