Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startuolis „Leya AI“ pritraukė 1 mln. eurų investiciją

Lietuvių startuolis „Leya AI“ pritraukė 1 mln. eurų investiciją dirbtinio intelekto (DI) mentoriaus, skirto mokytis ir mokyti anglų kalbos, plėtrai, pranešė startuolis.
Patalpos laukiančios renovacijos
Patalpos laukiančios renovacijos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į startuolį investavo rizikos kapitalo fondai „V-Sharp Venture Studio“, „Inventure“, „BADideas.fund“ ir verslo angelai.

Anot „Leya AI“ generalinio direktoriaus ir vieno įkūrėjų Mindaugo Bružo, ateityje DI mentoriai galės padėti ne tik mokytis kalbų, tačiau ir, pavyzdžiui, mesti svorį.

„Mūsų kuriamos technologijos, didelis produkto iteravimo greitis ir bendradarbiavimas su konkrečių sričių ekspertais paruošė pagrindą išplėsti mūsų modelį už kalbos mokymosi ribų. Ilgalaikė mūsų misija – asmeninį mentorių padaryti prieinamą kiekvienam planetos gyventojui“, – pranešime teigė M.Bružas.

„Leya AI“ prieš 6 mėnesius pristatė asmeninio DI mentoriaus „Leya AI Tutor“, kuris realiuoju laiku leidžia tobulinti kalbėjimo įgūdžius ir suteikia grįžtamąjį ryšį taip, kaip tai darytų mokytojas, beta versiją. Aštuonių žmonių komandos kurta platforma jau turi daugiau nei 4 tūkst. vartotojų iš daugiau nei 100 šaliu.

„Leya AI“ 2020 metais įsteigė informacinių technologijų bendrovės „Interactio“ investuotojas ir buvęs valdybos narys M. Bružas ir anksčiau pirmajame Lietuvos vienaragyje „Vinted“ dirbęs dirbtinio intelekto specialistas Donatas Tamošauskas.

Įmonės komandos nariai dirba Lietuvoje, Suomijoje, Ispanijoje, Austrijoje, Bangladeše ir Nyderlanduose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius