-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startuolių darbuotojų įsigyjamos akcijos nebus apmokestinamos

Siekiant kurti palankią aplinką verslo pradžiai bei skatinti startuolių veiklą, jų darbuotojų įsigyjamos akcijos, jeigu opcionai realizuojami po trejų metų, nebus apmokestinamos. Jei akcijos bus išpirktos anksčiau, teks mokėti mokesčius. Seimas ketvirtadienį priėmė tai numatančias Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisas: už balsavo 82 Seimo nariai prieš – vienintelis socialdemokratas Algirdas Sysas, o susilaikė 7.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Valstiečiai“ premjeras Saulius Skvernelis, ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius, Biudžeto ir finansų komiteto vadovas Valius Ąžuolas balsavime nedalyvavo.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys Mykolas Majauskas mano, kad pataisos paskatins darbdavius su darbuotojais dalintis uždirbtu pelnu.

„Toks sprendimas prisidėtų prie verslo skaidrinimo ir neskatintų kurti naujų verslų užsienyje, o skatintų kurti čia, Lietuvoje“, – tvirtino M.Majauskas.

Tuo metu Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys A.Sysas įsitikinęs, kad pataisos skatins įmones nemokėti mokesčių ir padidins atskirtį.

„Grupelei žmonių padarome dar vieną išlygą“, – teigė jis.

A.Sysas priminė, kad Valstybės kontrolė, tarptautinės institucijos nuolat priekaištauja, kad „gyvename išlygų pasaulyje“.

Pataisa galios nuo 2020 metų vasario.

Lietuva siekia, kad iki 2020 metų šalyje veikiančių startuolių skaičių padidinti iki 1 tūkstančio. Pernai Lietuvoje veikė apie 500 startuolių, kurie buvo pritraukę 183 mln. eurų investicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius