-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statybų parodoje apsilankęs Remigijus Šimašius ragino investuoti į darbo vietų kūrimą įkalinimo įstaigose

Vilniuje vykstančioje statybos parodoje penktadienį apsilankęs teisingumo ministras Remigijus Šimašius ragino verslininkus investuoti į darbo vietų kūrimą laisvės atėmimo vietose ir taip prisidėti prie kalinčių asmenų sėkmingo sugrįžimo į visuomenę.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Teisingumo ministerijos vadovas į žurnalistų klausimus atsakė stovėdamas prie stendo, kuriame pristatoma  valstybės įmonės prie Marijampolės pataisos namų produkcija. Pasak ministro, dirbdami nuteistieji gali geriau pasirengti sąžiningam gyvenimui išėjus į laisvę.

„Mano apsilankymo tikslas šioje parodoje yra pasakyti, kad nuteistųjų resocializacijai yra labai svarbu, kad jie turėtų galimybę dirbti. Dalyvavimo šioje parodoje tikslas yra pareklamuoti galimiems verslo partneriams, investuotojams, kad yra kur ateiti ir patalpų ir darbo jėgos prasme – į įmones prie pataisos namų. Yra daug galimybių plėsti verslą, o kartu – kas mums yra labai aktualu – geriau atlikti resocializacijos funkciją“, – sakė R.Šimašius.

Lietuvoje dirba apie 14 proc. visų laisvės atėmimo bausmę atliekančių asmenų, tačiau, ministro teigimu, „norinčių ir galinčių dirbti yra gerokai daugiau“.

R.Šimašius pabrėžė, kad kol kas ne itin pelningai dirbančių įkalinimo įstaigose veikiančioms įmonėms reikalingos ir žinios, kurias gali suteikti verslininkai.

„Įmonės kol kas pelningumu pasigirti negali, tik kai kurios iš laisvės atėmimo vietose įstaigose veikiančių yra valstybės įmonės, bet taip atliekame labai nemažai darbų, pagaminama nemažai produkcijos, kuri iš tikrųjų yra realizuojama. Tai nėra darbas dėl darbo, nes kitaip visos įmonės būtų paskendusios nuostoliuose“, – pasakojo Liberalų sąjūdžiui atstovaujantis vadovas.

Jis pridūrė, kad 2011 metais pelningai dirbo tik viena iš trijų pataisos įstaigose veikiančių įmonių, esanti Pravieniškėse.

„Dėl to šiemet dalyvavome parodoje su ypatingu tikslu pritraukti verslininkų ir investuotojų. Trūksta investicijų ir kai kuriais atvejais žinių, verslo iniciatyvos, kad būtų žmonių, kurie rūpintųsi darbo organizavimu, parūpintų rinkas, žinias ir investicijas“, – teigė R.Šimašius, paklaustas, ko reikia, kad dirbančių nuteistųjų būtų daugiau.

Jis pabrėžė, kad kalintys asmenys yra labiau linkę dirbti tuos darbus, kurių galbūt nenorėtų dirbti laisvėje esantys žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius