Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statyti naują atominę elektrinę pretenduoja penkios kompanijos (atnaujinta 14.14 val.)

Šiuo metu yra atrinktos 5 kompanijos, kurios galėtų tapti strateginiu investuotoju į naują atominę elektrinę. Tai pirmadienį žurnalistams pranešė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Baigėsi pirmas strateginio investuotojo parinkimo etapas. Rezultatai viršijo lūkesčius. Paklausimus dėl informacijos pateikė 25 kompanijos“, – sakė A.Sekmokas.

Iš tų kompanijų buvo atrinktos penkios, kurios turėtų dalyvauti tolesniuose strateginio investuotojo rinkimuose. „Buvo nustatyti pakankamai aukšti kriterijai: patyrimas branduolinės energetikos srityje, didelių energetinių projektų vykdymas ir finansiniai reikalavimai“, – sakė A.Sekmokas.

Kokios tai kompanijos, jis neatskleidė. Esą to daryti neleidžia konfidencialumo sutartys. „Kompanijos rūpinasi savo reputacija. Pateikia domėjimąsi, bet iškritimas iš konkurso gali turėti neigiamos įtakos akcijų kursui", – paaiškino ministras ir pridėjo, kad strateginis investuotojas renkamas taip, kad atitiktų nacionalinio saugumo interesus.

„Vasaros viduryje, po derybų, turėtume turėti du potencialius strateginius investuotojus, iš kurių turėsime galimybę rinktis“, – kalbėjo A.Sekmokas.

Anot jo, Visagino atominės elektrinės statybos galėtų atsieiti 3–5 mlrd. eurų. Kol kas manoma, kad strateginiam investuotojui turėtų priklausyti daugiau nei 51 proc. akcijų.

Visagino atominė elektrinė turėtų pradėti veikti 2018–2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius