Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Steigsim Nacionalinį komercinį banką?

Seimas prieš Jonines svarstys nutarimo dėl Nacionalinio banko steigimo projektą.
Bankomatas
Bankomatas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Ketvirtadienį pasiūlymą dėl nutarimo projekto, kuriame numatoma Vyriausybę įpareigoti pateikti išvadas dėl Nacionalinio banko steigimo tikslingumo reorganizuojant Turto banką bei parengti atitinkamų įstatymų projektus parlamentarams pateikė „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis.

Pristatydamas nutarimo projektą į prezidento postą kandidatuojantis Seimo narys kalbėjo, kad toks bankas šiuo metu labai reikalingas valstybei ir Vyriausybei, nes dabartinė komercinių bankų veikla nustatant palūkanas, išduodant kreditus ir t.t. netenkina daugumos gyventojų. „Valstybinio komercinio banko pavadinimas asocijuojasi su turto išgrobstymais, bet kol kas mes neteikiam konkretaus įstatymo siūlymo – tai tik nutarimas imtis konkrečių žingsnių. Įstatyme turės būti numatyti visi reikiami saugikliai“, – kalbėjo V.Mazuronis.

Rytiniame Seimo posėdyje Vyriausybės valandos metu paklaustas, kaip vertintų tokio banko steigimą, finansų ministras Algirdas Šemeta teigė, kad Lietuvai jis nereikalingas. „Finansų sektorius yra pakankamai išplėtotas. Turime veikiančių tiek vietinių, tiek Skandinavijos bankų Lietuvoje, ir nematau poreikio dar vieno banko steigimui“, – kalbėjo finansų ministras.

V.Mazuronis teigė suprantantis tokią Vyriausybės poziciją – esą įsteigus naują banką lėšos į jį būtų pervedamos iš dabar veikiančių komercinių bankų ir taip kiltų sumaištis finansų sektoriuje. „Tačiau jei pažvelgtume iš ilgalaikės perspektyvos, tai valstybei šitas kelias yra naudingesnis, tuo pačiu naudingesnis ir Vyriausybei“, – parlamentarams aiškino „tvarkietis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius