-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stokholmo arbitraže pradėtas ginčas su Luigiterzo Bosca

Stokholmo arbitražo teisme pradėtos ginčo procedūros su Italijos verslininku Luigiterzo Bosca, kuris iš Lietuvos nori prisiteisti 80 mln. eurų (apie 276 mln. litų) žalos už jo pašalinimą iš alkoholio gamybos įmonės „Alita“ privatizavimo.

Valstybės turto fondo teisės skyriaus viršininko pavaduotojas Antanas Skarbauskas BNS teigė, kad arbitražo procesas yra konfidencialus, todėl jo detalės neatskleidžiamos.

„Ginčas vyksta, šiuo metu šalys keičiasi dokumentais“, – patvirtino jis.

Lietuvai tarptautiniame ginče su Italijos verslininku L.Bosca atstovauja advokatų kontora „Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai LAWIN“. Advokatų paslaugos Turto fondui kainuos 636 tūkst. litų.

L.Bosca reikalauja atlyginti 80 mln. eurų (apie 276 mln. litų) žalos, kurią patyrė dėl, jo nuomone, netinkamo investicijų klimato ir negautų pajamų.

2006 metais pralaimėjęs bylą dėl neteisėto Italijos verslininko L.Bosca pašalinimo iš „Alitos“ privatizavimo konkurso, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) sprendimu Turto fondas sumokėjo jam 1,754 mln. litų kompensaciją dėl patirtos žalos.

„Alita“ 2003 metais buvo už 57,55 mln. litų parduota jos vadovų komandai – bei „Alitos“ generalinio direktoriaus Vytauto Junevičiaus grupei, nors geriausią – 90,7 mln. litų – pasiūlymą privatizuojant įmonę buvo pateikęs iš konkurso pašalintas L.Bosca.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius