Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stringa milijoninės vertės renovacijos viešinimo konkursas

Milijoninės vertės daugiabučių renovacijos viešinimo paslaugų konkursas sustabdytas, jį tiria Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), rašo „Verslo žinios“.
Ketinama renovuoti ne pavienius namus, o ištisus kvartalus.
Renovacija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot aplinkos ministro atstovo spaudai Tomo Beržinsko, 9 mln. litų vertės daugiabučių atnaujinimo programos visuomenės informavimo kampanijos 2010–2011 metų įgyvendinimo paslaugų viešojo pirkimo konkursas šiuo metu sustabdytas.

Jį organizavusi Būsto ir urbanistinės plėtros agentūra sulaukė apie 20 pasiūlymų iš įvairių žiniasklaidos, viešųjų ryšių įmonių.

Tačiau dar nė neatplėšus kūrybinių pasiūlymų vokų, vienas iš dalyvių kreipėsi į teismą dėl neva nelygių konkurso sąlygų. Pasibaigus konkursui, nepatenkintųjų radosi dar daugiau, keletas teisybės ieško teisme, sulaukta ir keliasdešimties pretenzijų.

Gavusi įvairių pretenzijų, šią savaitę konkursu susidomėjo ir VPT – ji konkursą sustabdė ir dar mažiausiai savaitę analizuos jo medžiagą.

„Konkurso sustabdymo priežastis – gautos pretenzijos. Kol kas plačiau jų komentuoti negaliu, tačiau nedelsdami peržiūrėsime medžiagą ir po geros savaitės pasakysime savo poziciją, ar būta kokių nors pažeidimų“, – sakė laikinasis tarnybos vadovas Žydrūnas Plytnikas.

Renovacijos skatinimui ir jos naudos išaiškinimui šešeriems metams numatyta 35 mln. litų, 30 mln. litų – iš Europos Sąjungos (ES) fondų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius