Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

STT: alkoholio kontrolieriai vienas įmones tikrina nuolat, kitų – nė karto per dešimtmetį

Vienos įmonės išvengia Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) kontrolės, kitos tikrinamos intensyviai. Kai kurios stambios alkoholio įmonės nebuvo tikrinamos beveik dešimtmetį, o didžiosios dalies neplaninių patikrinimų atlikimo inicijavimo priežasčių NTAKD pagrįsti negalėjo, skelbia STT.
Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas
Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Taip teigiama STT atliktoje NTAKD Korupcijos rizikos analizėje. STT atkreipė dėmesį į plačią NTAKD valstybės tarnautojams suteiktą diskreciją atrenkant įmones ir jų filialus tikrinti.

Taip pat paaiškėjo, kad Departamente neatskirtos įmonių rizikingumo vertinimo, įmonių atrankos tikrinti ir patikrinimų atlikimo funkcijos, prioritetinės tikrinimų atlikimo sritys neatitinka NTAKD nustatytų rizikingumo vertinimo kriterijų, pavedimai atlikti patikrinimus formuluojami abstrakčiai ir nenurodoma konkrečių tikrintinų įmonių.

Taip pat nustatytos ir sisteminės tarpinstitucinės problemos, kurios sudaro sąlygas korupcijos rizikai atsirasti, skelbia STT.

STT Departamentui rekomenduoja atskirti įmonių rizikingumo vertinimo, įmonių atrankos tikrinti, patikrinimų atlikimo ir pažeidimų nagrinėjimo funkcijas, konkretinti įmonių atrankos tikrinti procedūras, užtikrinti rotacijos principą atliekant ūkio subjektų patikrinimus ir juos dokumentuoti. Taip pat siūloma inicijuoti įstatymų pakeitimus, kurie suteiktų NTAKD teisę vykdyti kontrolinius pirkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius