Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su PST norima nutraukti Pilėnų mokyklos statybos sutartį

Panevėžio miesto savivaldybė su viena didžiausių Lietuvoje statybos bendrovių Panevėžio statybos trestu (PST) nori nutraukti daugiau nei 30 mln. litų vertės Pilėnų mokyklos statybos sutartį.
Statybos
Statybos / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Statybos Mokykla

Dienraštis „Sekundė“ rašo, kad savivaldybės auditoriai pateikė išvadą, jog sudaryta sutartis su bendrove dėl mokyklos statybos – neteisėta.

Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėjo Mindaugo Čipinio teigimu, PST ir savivaldybės dar 2008–aisiais pasirašyta sutartis dėl Pilėnų mokyklos statybos yra niekinė, nes bendrovė neįvykdė pirkimo dokumentuose nurodytos sąlygos – nepateikė garantijos, kad sugebės ją tesėti.

Anot jo, PST per tris dienas nuo sutarties pasirašymo Savivaldybei privalėjo pateikti banko ar kitos kredito įstaigos išduotą sutarties įvykdymo užtikrinimo garantiją – kad savo sąskaitoje turi 3,1 mln. litų – 10 proc. sutarties vertės sumos. Tačiau, pasak M.Čipinio, tokios garantijos PST nepateikė.

Bet to, bendrovė kelių dešimčių milijonų vertės savivaldybės užsakymą gavo be konkurencijos.

Savivaldybės auditoriai sutinka, kad teisės aktai leidžia užsakovui rangovą rinktis tik iš vieno kandidato, bet tam turi būti svarios priežastys. Tačiau nagrinėjant viešojo pirkimo dokumentus nustatyta, kad motyvuotai taip ir nebuvo pagrįsta, kodėl statybos darbus galėjo atlikti tik PST.

PST generalinis direktorius Dalius Gesevičius tvirtino dar nesulaukęs oficialaus savivaldybės pranešimo apie nutraukiamą sutartį. Kai apie tai bus pranešta, bendrovė planuoja tartis dėl nutraukimo sąlygų.

„Kai sulauksime, svarstysime, ką daryti. Mes pripažįstame Lietuvos įstatymus ir veiksime pagal juos. O ar įstatymas pripažįsta sutartį niekine, ar ne, aiškinsis mūsų teisininkai. Mes jau pripratę prie įvairių pareiškimų, gali būti ir tokių“, – tvirtino jis.

Kodėl nebuvo suteikta per 3 mln. litų garantija, anot direktoriaus, dar bus aiškinamasi. Vadovas neigia, kad įmonė tokių pinigų neturėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius