Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Sergejaus Magnitskio byla siejami pinigai tekėjo per Estijos „Swedbank“ ir „Danske bank“

Tarptautinė teisinių paslaugų bendrovė „Brown Rudnick“, tirianti pinigų plovimą iš Rusijos iždo, kurį atskleidė teisininkas Sergejus Magnitskis, tvirtina, kad šie pinigai „tekėjo“ per Estijos „Hansapank“ (dabartinis pavadinimas – „Swedbank“) ir „Sampo“ bankus („Danske bank“), rašo Estijos laikraštis „Eesti Paevaleht“.
Sergejus Magnickis
Sergejus Magnickis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokie duomenys pernai liepą buvo perduoti oficialiajam Talinui, nurodant tikslias pervedimų sumas ir jų datas.

Estijos „Swedbank“ atstovas spaudai Martas Siilivaskas pareiškė, kad jo atstovaujamas bankas negali vertinti, ar ši informacija yra teisinga.

Savo ruožtu Estijos „Danske Bank“ atstovas spaudai Tonu Talinurmas pabrėžė, kad bankas laikėsi ir laikosi nurodymų dėl pinigų „plovimų“ prevencijos.

Estijos prokurorai įtaria, kad per šalies bankus 2008 metais galėjo būti „išplauta“ 10 mln. JAV dolerių, kurie apgaule įgyti iš Rusijos biudžeto per teisininko Sergejaus Magnitskio atskleistą pinigų grobstymo aferą.

Investicijų fondo „Hermitage Capital“ konsultantas S.Magnitskis mirė tardymo izoliatoriuje Maskvoje 2009 metų lapkritį. Rusijos valdžia kaltino S. Magnitskį vengus mokėti mokesčius, bet jo kolegos teigia, kad baudžiamoji byla buvo sukurpta keršijant už parodymus, kad teisėsaugos institucijų darbuotojai galėjo būti susiję su jo paviešinta lėšų grobstymo schema.

S.Magnitskis tikino, kad iš Rusijos iždo buvo pagrobta 230 milijonų JAV dolerių.

Reaguodamos į šį atvejį, Jungtinės Valstijos sudarė „juoduosius sąrašus“, į kuriuos įrašyti asmenys, siejami su S.Magnitskio mirtimi. Šiems asmenims draudžiama išduoti vizas kelionei į JAV ir įšaldomos jų sąskaitos Jungtinėse Valstijose. Rusija atsakydama uždraudė JAV piliečiams įsivaikinti rusų našlaičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius