-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Vladimiru Romanovu susijęs turtas greičiausiai bus parduodamas dalimis

Žlugusio Ūkio banko turtą perėmusiam Šiaulių bankui atiteko 16 nekilnojamojo turto objektų – Teatro arena ir visa didžiulė teritorija su Sporto rūmais bei „Žalgirio“ futbolo stadionu, kuriame Ūkio banko akcininkas Vladimiras Romanovas rengėsi pradėti grandiozines komercinės bei gyvenamosios paskirties statybas, o Sporto rūmus paversti konferencijų centru. Specialistai prognozuoja, kad dideli nekilnojamojo turto objektai gali būti parduoti dalimis.
Savaitės genijus – Vladimiras Romanovas
Savaitės genijus – Vladimiras Romanovas / Savaitraščio „15min“ iliustr.

Savaitraštis „Veidas“ rašo, kad tikėtina, jog ant prekystalio guls ne tik tiesiogiai Ūkio bankui priklausęs turtas, bet ir su banku bei buvusiu pagrindiniu akcininku V.Romanovu susijusios įmonės, kurių dauguma priklauso ŪBIG, ar jų turtas.

Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis mano, kad vieno investuotojo, kuris sugebėtų nupirkti Sporto rūmų, „Žalgirio“ stadiono tokį kompleksą, šiandien turbūt neatsirastų, bet atskirus sklypus galėtų įsigyti nekilnojamojo turto plėtojimo bendrovės.

Jam pritarė nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas Saulius Vagonis: „Iš tiesų tai gana patraukli prekė rinkoje, ir tik klausimas, kiek už ją bus prašoma ir kokiai stadijai esant ji bus parduodama: ar naujas savininkas bandys koncepciją plėtoti pats, ar pardavinės iš karto, ar dalimis. Lietuvoje nėra daug bendrovių, pajėgių plėtoti tokį projektą, kuris truktų ne dvejus ir net ne trejus metus. Gal lengviau būtų parduoti, jei kelios bendrovės pirktų atskirus gabaliukus.“

Su Ūkio banko pagrindiniu akcininku susijusių įmonių paskolų portfelis sudaro apie 1,5 mlrd. litų, o tikroji jo vertė gerokai mažesnė. Pasak Ūkio banko laikinojo administratoriaus Adomo Audicko, dauguma šių paskolų yra neveiksnios, todėl jos pateks į blogąjį banką ir bankroto administratorius bandys iš tų įmonių išieškoti už šias paskolas įkeistą turtą.

A.Audickas neatskleidė, ar už skolas iš su Ūkio banko pagrindiniu akcininku susijusių įmonių gali būti perimti tokie objektai, kaip „Žalgirio“ krepšinio klubas ar leidiniai „Kauno diena“ ir „Vilniaus diena“.

„Negaliu nei paneigti, nei patvirtinti dėl minėtų pavadinimų. Sprendimus dėl turto išieškojimo priims bankroto administratorius. Bet bankroto metu visada stengiamasi perimti turtą už skolas ir parduoti – tokia procedūra“, – sakė A.Audickas.

Investicinės bankininkystės bendrovės „Keystone Advisers“ direktorius Karolis Rūkas mano, kad bankroto administratorius greičiausiai perims ir organizuos su banku susijusioms įmonėms priklausančios žiniasklaidos pardavimo procesą.

„Vilniaus dieną“ ir „Kauno dieną“ pirko bendrovė „Baltijos įmonių finansai“, o leidinių akcijos turėtų būti įkeistos už paskolą iš Ūkio banko.

„Tačiau maža tikimybė, kad šis pardavimo procesas bus sėkmingesnis nei „Lietuvos ryto“, – sakė K.Rūkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius