Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sudie, kalėdinės premijos

Premjeras Andrius Kubilius ragina visus tarnautojus sunkmečiu vengti kalėdinių premijų, kurios paprastai įvairiose įstaigose būdavo mokamos baigiantis kalendoriniams metams.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Premjeras Premija

Dėl sudėtingos šalies finansinės situacijos siekdama maksimaliai taupyti biudžeto lėšas, Vyriausybė tvirtai laikosi nuostatos, kad artėjant 2009–ųjų pabaigai įvairios premijos neturi būti mokamos, teigiama Ministro pirmininko tarnybos išplatintame pranešime.

Vienkartinių, vadinamųjų kalėdinių, piniginių išmokų neturėtų gauti ne tik Ministro pirmininko tarnyboje, ministerijose, kitose Vyriausybės institucijose dirbantys valstybės tarnautojai, bet ir visi išlaikomi iš valstybės biudžeto.

„Raginu visus valstybės tarnautojus laikytis solidarumo su tauta įveikiant ekonomikos bei socialinį sunkmetį. Esu tikras, jog įvairaus lygio vadovai, pareigūnai, visi valstybės tarnautojai neturi teisės į papildomas šventines pajamas, tada, kai jomis negali džiaugtis ir didžioji dalis visuomenės, kuriai jie tarnauja“, – pranešime cituojamas A.Kubilius.

Pasak premjero, viešojo sektoriaus išlaidos, esant sunkiai valstybės biudžeto padėčiai, yra ir ateityje privalės būti „racionaliai ir sąžiningai“ naudojamos, o „netaupumas ar juolab išlaidavimas“ nebus toleruojami.

Anot pranešimo, įvairiose valstybės institucijoje premijos būdavo mokamos iš sutaupyto darbo užmokesčio fondo – patvirtinus didžiausią leistiną pareigybių skaičių, o faktiškai įdarbinant mažiau valstybės tarnautojų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius