Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sujudimas dėl dolerio – ir Lietuvos valiutų keityklose

Pasaulio valiutų rinkose šiuo metu šeimininkauja JAV dolerio pirkėjai. Sujudimas valiutų keityklose jaučiamas ir Lietuvoje, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Doleriai
Doleriai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 JAV doleris

Turintieji santaupų šia valiuta skuba jas konvertuoti į litus, o smulkieji investuotojai mėgina užsidirbti.

Per du pastaruosius mėnesius JAV doleris lito atžvilgiu pabrango 8 proc., arba 19 centų. Vien sausį JAV dolerio kursas priaugino 8 centus.

Pasak rinkos ekspertų, šiuo metu žmonės, parduodantys turimas JAV dolerių santaupas, bando išvengti dar didesnių nuostolių ir atgauna nedaug nuvertėjusios sumos dalį, o tie, kurie perka spekuliaciniais tikslais, tikisi užsidirbti JAV doleriui brangstant.

Pasaulio tendencijos rodo, kad JAV dolerio kursui buvo palankios tiek teigiamos, tiek neigiamos naujienos. Tikėtina, jog JAV doleris gali stiprėti ir toliau.

Sunkmetis patvirtino, kad investuotojams JAV doleris išlieka kaip saugus dangus, nes rinkose vyraujant neapibrėžtumui jie parduoda rizikingus aktyvus ir perka ilgalaikes JAV iždo obligacijas doleriais, o tai turi įtakos šios valiutos kurso pokyčiams pasaulyje – taip LŽ sakė klubo „Pinigų srautas“ viceprezidentas Andrius Šuminas.

„Swedbank“ Valiutų pardavimo skyriaus atstovas Mindaugas Žeimys „Lietuvos žinioms“ sakė, kad valiutų kurso pasikeitimas visada skatina žmonių norą vienu ar kitu metu pirkti arba parduoti valiutą, todėl ir pastarieji JAV dolerio brangimo požymiai turėjo tam įtakos.

Anot jo, Lietuvoje atsiranda žmonių, bandančių iš valiutų svyravimo užsidirbti, t. y. žaisti valiutų rinkoje, tačiau toks užsiėmimas – rizikingas, retam tai pavyksta daryti pelningai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius