Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaukusi jaunimo pasipriešinimo Pietų Korėjos valdžia atsisakė planų ilginti darbo savaitę iki 69 valandų

Tolimosios Azijos valstybės pasižymi negailestinga darbo kultūra, bet pastarieji planai Pietų Korėjoje sulaukė pasipiktinimo. Valdžiai panorus pailginti darbo savaitę iki 69 valandų, šalyje nuvilnijo protestai, tad vyriausybė nuo ketinimo buvo priversta atsitraukti.
Pietų Korėjos gyventojai vyksta į darbą
Pietų Korėjos gyventojai vyksta į darbą / 123RF.com nuotr.

Pietų Korėjos vyriausybė buvo priversta persvarstyti planą pailginti darbo savaitę po to, kai sulaukė jaunimo, kuris teigė, kad šis žingsnis sugriaus jų asmeninio ir profesinio gyvenimo pusiausvyrą bei sukels pavojų sveikatai, pasipriešinimo, rašo „The Guardian“.

Pailginti maksimalų savaitės darbo laiką iki 69 valandų vyriausybė panoro po to, kai įmonės pasiskundė, kad dabartinė 52 valandų darbo savaitė neleidžia joms pasiekti tikslų.

Palankiai verslo atžvilgiu nusiteikęs Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeolas pritarė šiam žingsniui. Tačiau profesinių sąjungų lyderiai teigė, kad tai pablogins situaciją šalyje, kuri ir taip garsėja savo itin griežtu požiūriu į darbo kultūrą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeolas atvyko į Japoniją
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeolas atvyko į Japoniją

Planas taip pat buvo kritikuojamas kaip neatitinkantis kitų didžiųjų ekonomikų, įskaitant Jungtinę Karalystę, praktikų. Pastarojoje dešimtys bendrovių praėjusiais metais išbandė keturių dienų darbo savaitę, o eksperimento dalyviai teigė, kad dėl to buvo pasiektas panašus ar didesnis produktyvumas ir geresnė darbuotojų savijauta.

Remiantis naujausia Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) užimtumo prognoze, 2021 m. Pietų Korėjos gyventojai dirbo vidutiniškai 1915 valandų – tai 199 valandomis ilgiau nei EBPO vidurkis ir 566 valandomis ilgiau nei Vokietijos darbuotojai.

Profesinės sąjungos ir opozicijos politikai teigė, kad priverčiant ketvirtos pagal dydį Azijos ekonomikos šalies darbuotojus dirbti ilgiau, niekaip nepavyks išspręsti rekordiškai mažo gimstamumo šalyje problemos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Seulas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Seulas

„Tai įteisintų darbą nuo 9 valando iki vidurnakčio. Nepaisoma darbuotojų sveikatos ar poilsio“, – sakoma Korėjos profesinių sąjungų konfederacijos pranešime.

Tuo metu Korėjos moterų asociacijų susivienijimo pranešime teigiama, kad tai pakenks motinoms.

„Kol vyrai dirbs ilgas valandas ir bus atleisti nuo vaikų priežiūros pareigų, moterims teks atlikti visus namų ruošos darbus“, – teigiama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius