-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sumažėjo lietuvių, degalų keliaujančių pas kaimynus

Nuo liepos vidurio įsigaliojus tvarkai, jog dažniau nei penkis kartus per mėnesį į Lietuvą iš trečiųjų šalių įvažiuojantiems asmeninis tenka susimokėti mokesčius ir už automobilio bake įvežamus degalus, gerokai sumažėjo keliaujančiųjų srautas.
Benzinas
Benzinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Degalų pardavėjai užsimena apie pozityvius ženklus, tačiau džiūgauti dėl padidėjusių pardavimų dar neskuba, antradienį teigia „Verslo žinios“.

„Iš Rusijos Kaliningrado srities lengvųjų automobilių srautas įsigaliojus naujai tvarkai sumažėjo 50-60 proc. Tai stipriai palengvino darbą, žmonės atsisako važiuoti, nes žino, kad reikės mokėti mokesčius“, – vertina Muitinės departamento Muitinės procedūrų skyriaus viršininko pavaduotojas Rolandas Jurgaitis.

Be to, gerokai sumažėjo sieną kertančių iš Baltarusijos asmenų skaičius, tačiau tai nėra vien Lietuvos taikomų priemonių efektas, nes pati Baltarusija dar birželį uždėjo pančius degalų eksportui lengvųjų automobilių bakuose.

R.Jurgaitis pažymi, kad rečiau iš Lietuvos į kaimynines valstybes pigesnių prekių vykstantys lietuviai ieško galimybių apeiti Lietuvos taikomus apribojimus, galimai vyksta per Lenkiją.

„Bet tai tik prielaidos, informacija iš žmonių kalbų. Taip pat girdime, kad degalai iš Baltarusijos į Lietuvą patenka per Latviją. Tačiau tokį scenarijų atmesčiau, nes Baltarusijos apribojimai galioja ir išvykstant per Baltarusijos ir Latvijos pasienį“, – teigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius