Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sumažėjus Būtingės naftos terminalo turto vertei, Palangos biudžete atsivėrė maždaug 2 mln. litų skylė

Palanga sulaukė netikėto bendrovės „Orlen Lietuva“ smūgio – paaiškėjo, kad sumažėjus šiai įmonei priklausančio Būtingės naftos terminalo turto vertei kurorto iždas susitraukė maždaug 2 mln. litų.
Tiltas į jūrą vėl priminė vasaros vakarus Palangoje.
Palanga. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Pinigus „Orlen Lietuva“ į savivaldybės biudžetą pervesdavo kas tris mėnesius – po daugiau nei milijoną litų, bet laiku nesulaukusi lėšų Palangos valdžia apie tai priminė lenkų valdomai bendrovei, penktadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Tačiau palangiškiai tesulaukė trumpo pranešimo, kad sumažėjus Būtingės naftos terminalo turto vertei mokesčių suma sumenko perpus ir likusių nesumokėtų dviejų milijonų litų Palanga nebegaus.

Paaiškėjo, kad per 400 mln. litų vertinamo Būtingės naftos terminalo turto dalis buvo kone perpus sumažinta dar praėjusių metų balandžio ir gegužės mėnesiais. Kai kurių inžinerinių įrenginių ir susisiekimo komunikacijų vertė buvo sumažinta beveik 80 proc. – nuo 262 mln. iki 60,4 mln. litų.

Registrų centro atstovas Aidas Petrošius informavo, kad siekiant išsklaidyti palangiškiams kilusias abejones bus pradėtas tarnybinis patikrinimas – bus patikrintas Būtingės naftos terminalo inžinerinių įrenginių vertinimą atlikusių Registrų centro Klaipėdos filialo vertintojų darbas.

Palangos savivaldybės teritorijoje esantis Būtingės naftos terminalas yra didžiausias kurorto biudžeto pajamų šaltinis.

Atsižvelgus į terminalo pastatų ir įrenginių vertę, bendrovė „Orlen Lietuva“ savivaldybės biudžetą kasmet papildydavo per 4 mln. litų nekilnojamojo turto mokesčio. Tai sudaro daugiau nei pusę viso Palangoje surenkamo nekilnojamojo turto mokesčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius