Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 18 /15:54

Sumažinti valstybės pareigūnų atlyginimai neaugs dar metus

Finansų ministrė, pateikdama kitų metų biudžeto projektą Seime, siūlė sumažintų valstybės pareigūnų atlyginimų nedidinti dar metus. Taip pat greičiausiai dar metus nebus atkurtos ir valstybinės pensijos.
Pernai miesto piniginė buvo pilna, o šiemet tenka gaudyti kiekvieną litą. „15min” nuotr.
Veržtis diržus statutiniams pareigūnams greičiausiai teks dar mažiausiai metus / "15min" nuotr.

Seimas po pateikimo pritarė šūsniai įstatymų projektų, kuriais siūloma dar metus nedidinti krizės metu sumažintų kai kurių valstybės pareigūnų atlyginimų. Jei įstatymui bus pritarta, su mažesniais atlyginimais dar metus gyvens teisėjai, STT pareigūnai, politikai, Kalėjimų departamento, Civilinės krašto apsaugos tarnybos, kiti valstybės sektoriaus darbuotojai.

„Atsižvelgiant į Konstitucinio Teismo sprendimą, kad kasmet Seimas privalo įvertinti susiklosčiusią finansinę padėtį ir priimti sprendimą, ar yra galimybės mokėti nebesumažintus darbo užmokesčius ir pensijas,  yra siūloma pratęsti dar vieneriiems metams koeficientų, kvalifikacinių klasių, priedų už įvairius rangus ir panašius pareigybių parametrus galiojimą tos pačios tvarkos, kuri galioja šiuo metu“, – sakė I.Šimonytė.

Dabartinė darbo apmokėjimo tvarka demotyvuoja gerus specialistus likti valstybės  tarnyboje, juos perpirkti privačiam verslui yra labai lengva.

„Dabartinė darbo apmokėjimo tvarka demotyvuoja gerus specialistus likti valstybės  tarnyboje, juos perpirkti privačiam verslui yra labai lengva, bet  negalime mes vien tam, kad išspręstume jų problemą, mokėti ir kitiems žmonės didesnius atlyginimus. Tai čia yra didesnių pokyčių valstybės tarnyboje poreikio reikalas, dėl kurio, manau, dar teks padiskutuoti“, – pabrėžė ministrė.

Už šiuos įstatymų pakeitimus po pateikimo balsavo 48 Seimo nariai, prieš – 2, susilaikė 12 parlamentarų. Pritarus projektams po pateikimo, toliau jie bus svarstomi pagrindiniu paskirtame Socialinių reikalų ir darbo komitete, papildomais –
Biudžeto ir finansų, Nacionalinio saugumo ir gynybos, Valstybės valdymo ir savivaldybių, Teisės ir teisėtvarkos komitetuose. Preliminari svarstymo Seimo posėdyje data – lapkričio 24 d.

Dar mažesnės metus bus ir valstybinė pensijos. I.Šimonytė pabrėžė, kad valstybinės pensijos yra skirtos ne išgyvenimui, kaip kad senatvės pensijos, ir jas gaunantys žmonės dažniausiai turi ir kitą pajamų šaltinį, todėl dar metus sumažintas pensijas tikrai galima palikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius