Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkiausiai sekasi NT ir statybų įmonėms

Verslininkų skolos, priešingi nei gyventojų, auga vis lėčiau. Geriausiai sekasi pramonės, elektros, dujų ir vandens tiekimo įmonėms, sunkius laikus vis dar išgyvena nekilnojamojo turto ir statybos bendrovės.
Daugiabutis namas.
Daugiabutis namas / 15min.lt archyvo nuotr.

„Gerėjanti įmonių tarpusavio atsiskaitymų situacija pastebima nuo praėjusių metų antrojo pusmečio“, – teigia kreditų biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vadovė Alina Buemann. „Tai labiausiai nulėmė teigiami pramonės ir transporto įmonių veiklos rezultatai. Per keturis šių metų mėnesius verslo pradelstos skolos padidėjo 4 proc. ir siekia beveik 4,2 mlrd. litų. 2010 metais verslo pradelstų skolų portfelis augo beveik 30 proc.“, – sakė A.Buemann.

Mažiausiai skolų turi pramonės, elektros, dujų ir vandens tiekimo, žemės ūkio ir transporto bendrovės. Minėtų sektorių skolos sudarė 20 proc. viso verslo pradelstų skolų portfelio.

Dauguma pramonės, elektros, dujų ir vandens tiekimo, žemės ūkio ir transporto bendrovių pasižymi labai arba geru mokumu ir tik penktadalis įmonių yra nepajėgios vykdyti savo kreditorinių įsipareigojimų. Didžiausia – 55 proc. – pradelstų skolų dalis tenka nekilnojamojo turto ir statybų bendrovėms.

„Reikėtų išskirti pramonės ir transporto sektorius, kurių augimą lėmė eksportas, o tai turi įtakos gerėjantiems atsiskaitymams. Tačiau sektoriai, kurie orientuoti į vidaus rinką, dar neatsigauna dėl silpno vidaus vartojimo, o tokių sektorių mokumą neigiamai lemia vėluojantys pirkėjų atsiskaitymai“, – teigia kreditų biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius