-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susitarta atidėti mokestį už tarnybinius automobilius

Naudojantiems tarnybinį automobilį asmeninėms reikmėms gyventojų pajamų mokesčio mokėti kol kas dar nereikės. Šiandien Vyriausybės posėdyje pritarta Ūkio ir Finansų ministerijų susitarimui atidėti šio mokesčio įsigaliojimą iki 2010 m. sausio 1 d., kol bus patvirtinta šio mokesčio apskaičiavimo tvarka.
Litai
Litai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Mokesčiai

„Esame įsipareigoję verslui mažinti administracinę naštą, todėl privalome užtikrinti, kad nauji įsigaliojantys teisės aktai nesukurtų papildomos administracinės naštos“, -- tvirtina l.e.p. ūkio ministras Dainius Kreivys, kuris taip pat yra Verslo aplinkos gerinimo („Saulėtekio“) komisijos pirmininkas. Pasak jo, šio mokesčio įsigaliojimo atidėjimas reikalingas, kad neliktų vietos interpretacijoms dėl jo taikymo ir verslas pasirengtų mokesčio įvedimui, teigiama pranešime spaudai.

Pagal dabar galiojančius GPM įstatymo nuostatas, gyventojų pajamos, įskaitant ir pajamas natūra, privalo būti apmokestinamos. Pagal šį įstatymą pajamomis įvardijamas atlygis už atliktus darbus, suteiktas paslaugas, už perduotas ar suteiktas teises, už parduotą ar kitaip perleistą, investuotą turtą ar lėšas bei kita gauta nauda (pavyzdžiui, dovanos, prizai, loterijų laimėjimai ir pan.).

„Todėl tarnybinio automobilio naudojimas asmeninėms reikmėms negali būti išimtis“, - teigia l.e.p. finansų ministrė Ingrida Šimonytė. Pasak jos, mokesčio įsigaliojimas atidėjimas duos laiko sukurti visiems aiškią ir paprastą mokesčio apskaičiavimo tvarką, kad verslui tektų kuo mažesnė administracinė našta.

Tokia pajamų apmokestinimo tvarka galioja ir kitose Europos šalyse, pvz., Švedijoje, Liuksemburge, Danijoje, Portugalijoje, Nyderlanduose, Estijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius