Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svaras JAV dolerio atžvilgiu smuktelėjo iki žemiausio lygio per beveik mėnesį

Svaras antradienį JAV dolerio atžvilgiu smuktelėjo iki žemiausio lygio per beveik mėnesį, investuotojams nerimaujant dėl stiprėjančios įtampos, susijusios su prekybos po „Brexito“ derybomis tarp Londono ir Briuselio.
Svarai sterlingų
Svarai sterlingų / 123RF.com nuotr.

Vidurdienį svaras nukrito daugiau nei 1 proc. poroje su JAV doleriu, iki 1,3022 JAV dolerio už svarą – pastarąjį kartą toks kursas užfiksuotas rugpjūčio 12 dieną.

Euro atžvilgiu svaras taip pat susilpnėjo.

Tuo tarpu JAV naftos kainos smuko 5 proc., nes koronaviruso pandemija susilpnino „juodojo aukso“ paklausos perspektyvas.

Tuo tarpu Europos akcijos atpigo prieš atsiveriant Volstrytui po Darbo dienos savaitgalio.

Didžiosios Britanijos svaras pirmadienį jau nėrė žemyn, kai JK ministras pirmininkas Borisas Johnsonas atgaivino „Brexito“ be susitarimo perspektyvą, sakydamas, kad jei prekybos susitarimas su ES nebus sudarytas iki spalio 15-osios, tuomet išsiskyrimas vyks visai be susitarimo.

Dar kartą svaro vertė sumenko antradienį, kai buvo oficialiai patvirtinta, kad JK vyriausybės teisinio departamento vadovas atsistatydino dėl JK ministro pirmininko Boriso Johnsono planuojamų „paskutinės minutės“ pakeitimų Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš bloko sutartyje.

Aštuntasis derybų ratas bus atnaujintas šią savaitę, abiem pusėms išsakant vis griežtesnius kaltinimus viena kitai dėl nesąžiningumo ir politinės įtampos didinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius