-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarijos bankas UBS nenori nusileisti JAV teisingumo departamentui

Šveicarijos bankas UBS gali atsisakyti be teismo susitarti su Jungtinių Valstijų teisingumo departamentu dėl šio pretenzijų, jog bankas klaidino investuotojus dėl su būsto paskolų rinka susijusių vertybinių popierių, remdamasi gerai informuotais šaltiniais skelbia finansų dienraštis „The Financial Times“.
UBS
UBS / AFP/„Scanpix“ nuotr.

UBS gali pasekti britų banko „Barclays“ pavyzdžiu. Pastarasis tapo pirmuoju banku, praėjusių metų gruodį atsisakiusiu taikaus susitarimo su JAV teisingumo departamentu. „Barclays“ pareiškė, kad departamento reikalaujama suma yra neproporcinga baudoms, kurias sumokėjo kiti bankai.

Maždaug tuo pat metu „Deutsche Bank“ ir „Credit Suisse“ su Teisingumo departamentu susitarė be teismo ir sutiko bendrai sumokėti 12,5 mlrd. JAV dolerių.

UBS artimi šaltiniai teigia,kad Šveicarijos banką „įkvėpė“ „Barclays“ pozicija ir svarsto laikytis panašaus požiūrio, jeigu šveicarams nepavyks su JAV teisingumo departamentu pasiekti priimtino susitarimo.

Oficialūs UBS atstovai atsisakė dienraščiui „The Financial Times“ komentuoti situaciją.

Kaip skelbta anksčiau, gruodžio pradžioje JAV teisingumo departamentas pateikė ieškinį prieš „Barclays“ ir apkaltino jį sukčiavus parduodant su hipotekos rinka susietas obligacijas prieš beveik dešimt metų. Britų bankas ketina ginčyti pretenzijas teisme.

JAV valdžia jau kelerius metus tiria bankų veiklą prieš 2008 metų finansų krizę prekiaujant hipotekos obligacijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius