-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarų bankai nebebus uždari

Šveicarija – didžiausias ofšorinis pasaulio finansų centras, sukaupęs per 2 trilijonus JAV dolerių (apie 5 trln. Lt) užsienio lėšų. Tačiau sunkmetis neaplenkė ir jos: šveicarai pasidavė pasaulio spaudimui ir ketina kiek atlaisvinti savo bankų duomenų saugumą.
JAV valdžia įtaria M.Rudi pasisavinus pinigus, skirtus Irako atkūrimui.
Šveicarijos bankuose sukauptos milžiniškos lėšos. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Pagal tarptautines taisykles, bankai turi dalintis savo duomenimis, kad būtų išvengta mokesčių nuslėpimo, pinigų plovimo ir panašių dalykų. Tačiau šveicarai iki šiol griežtai laikėsi savo tradicijų, ir informacijos apie klientų bankinius reikalus neatskleisdavo niekam.

Vis dėlto, Ekonominio bendradarbiavimo ir vystymo organizacijai (EBVO) pagrasinus įtraukti Šveicariją į juodąjį nuslėptų lėšų sąrašą, šalis sutiko dalintis informacija. Tokius pačius sutikimus pasirašė ir Andora, Lichtenšteinas, Austrija, Liuksemburgas. Tačiau šveicarai pabrėžė, jog informaciją teiks tik „pagrįstiems ir argumentuotiems užklausimams“ ir nepakęs „stebėjimo iš šalies“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius