Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sveikatos apsaugos ministerija: slaugytojams algos kilo 19 proc., gydytojams – 17 proc.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia išanalizavusi duomenis, kaip kito medikų atlyginimai nuo gegužės 1 dienos, kai darbo užmokesčio fondas buvo padidintas beveik 100 mln. eurų.
Šalies medikai susitiko mitinge prie Seimo
Šalies medikai susitiko mitinge prie Seimo / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Duomenys rodo, kad gegužės ir birželio mėnesiais medikų atlyginimams buvo panaudota 83 procentais visų šiam laikotarpiui iš PSDF biudžeto skirtų lėšų.

„Tai yra ganėtinai neblogas rezultatas – dauguma įstaigų sąžiningai panaudojo papildomas lėšas. Matome ir tai, kad buvo laikomasi ministerijos ir profesinių sąjungų susitarimo keliant atlyginimus orientuotis į mažiausia uždirbančius medikus“, – pranešime spaudai cituojama sveikatos apsaugos viceministrė Lina Jaruševičienė.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, kad lyginant praėjusių metų liepos ir šių metų birželio mėnesio duomenis, daugiausiai atlyginimai kilo slaugytojams – jų algos padidėjo vidutiniškai 19 proc., o gydytojų algos kilo vidutiniškai 17,1 procento.

Pasak sveikatos apsaugos viceministrės L.Jaruševičienės, su tomis gydymo įstaigomis, kurios laiku nevykdė įsipareigojimų arba jų vykdymą atidėjo tam tikram laikui, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), profesinės sąjungos, teritorinės ligonių kasos dirba individualiai, ir tikisi, kad lėšų panaudojimo medikų darbo užmokesčiui didinti rezultatai toliau gerės.

„Situacijai nesikeičiant ar gerėjant nepakankamai sparčiai, ketinama pasitelkti ir savivaldybių administracijas – gydymo įstaigų steigėjas ir toliau kontroliuoti darbo užmokesčio didinimą kiekvienoje gydymo įstaigoje. Be to, darbo užmokesčio statistiką šiek tiek iškreipė pradėti mokėti atostoginiai, todėl realūs rezultatai bus geriau matomi rudeniop, pasibaigus atostogų sezonui“, – skelbia ministerija.

Naujausius medikų atlyginimų duomenis SAM turės spalio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius