Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Švenčionių vaistažolė“ nusitaikė į musulmoniškų šalių maisto papildų rinką

Bendrovė „Švenčionių vaistažolės“ modernizuoja gamybą, su Kauno medicinos universitetu kuria naujus produktus ir ruošiasi dar vienam eksporto šuoliui, nes gavo „halal“ sertifikatą, apibrėžiantį musulmonams leistiną mitybą, su kuriuo lengviau pelnyti musulmonų palankumą, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.
Maisto papildai
Maisto papildai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Europos rinką kausto sąstingis, todėl dabar visos mūsų eksporto pajėgos nukreiptos į Rytus“, – sako „Švenčionių vaistažolės“ valdybos pirmininkas Gediminas Šiaudvytis.

Pasak jo, įmonė ir dabar arbatą eksportuoja į musulmoniškas šalis, bet nori būti pripažinta ne vien maisto, bet ir vaistinių produktų segmente, planuoja pradėti maisto papildų gamybą, todėl pradėtas labai griežtas auditas pagal šariato teisę.

„Švenčionių vaistažolės“ pernai pasiekė apie 10 mln. litų apyvartą – maždaug pusę pardavimų sudarė eksportas.

Pasak G.Šiaudvyčio, įmonė drauge su Kauno medicinos universiteto mokslininkais kuria naujus produktus ir kovą žada pradėti gaminti šaltus, energinius žolelių gėrimus.

„Jau sukurta ir moksliškai pagrįsta arbata maitinančioms motinoms, detoksikacijos maisto papildo formulė – šiemet produktai pasirodys rinkoje“, – sakė įmonės vadovas.

„Švenčionių vaistažolės“, įgyvendindama priemonės „Lyderis LT“ ES lėšomis remiamą projektą, ketina modernizuoti gamybą – projekto vertė siekia beveik 5 mln. litų. Į jo įgyvendinimą bendrovė šiemet investuos apie 2,5 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius