Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Švyturyje-Utenos aluje“ bręsta streikas

Didžiausios šalies alaus daryklos „Švyturys-Utenos alus“ darbą grasina paralyžiuoti neterminuotas streikas.
 Veikiantis alaus baras – savotiškas prizas.
Alus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įmonės vadovai įspėja, kad taip įvykus streiko organizatorių bus pareikalauta atlyginti visą patirtą žalą, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Streiką ketinama skelbti trijuose padaliniuose – Klaipėdos ir Utenos daryklose bei platinimo padalinyje, paliekant šalyje administraciją.

Konflikto priežastis – darbdavys su profsąjunga nesusitaria dėl kolektyvinės sutarties vykdymo.

Įmonės darbininkai neatsižvelgia į ekonominę padėtį šalyje ir reikalauja didinti atlyginimus taip, kaip numatyta pagal kolektyvinę sutartį, pagal infliacijos rodiklius.

„Per derybas profsąjungos atstovams dar kartą išsakėme įmonės poziciją: kolektyvinės sutarties nuosekliai laikomasi, nes ji aiškiai apibrėžia kriterijus, pagal kuriuos atlyginimai yra peržiūrimi. Pagal visus šiuos punktus reikalavimas kelti atlyginimus neatitinka realybės – atlyginimai gali būti tik mažinami“, – aiškina generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos Klaipėdos regiono koordinatorius Raimondas Tamošauskas sako: „Mes kovojame už tai, kad Lietuvoje danų kapitalistai paliktų daugiau pinigų – per pastaruosius 4 metus jie iš Lietuvos išsivežė per 400 mln. litų įmonės pelno. Kai mūsų reikalavimai bus patenkinti, daugiau pinigų mokesčių pavidalu subyrės ir į iždą, ir į „Sodrą“.

Per visą nepriklausomybės laikotarpį Statistikos departamentas yra užfiksavęs tik 2 streikus – 2000-aisiais gegužės 18 dieną Vilniuje vyko visuotinis autobusų ir troleibusų vairuotojų streikas, buvo paralyžiuotas eismas mieste.

2001 metų rugsėjį streikavo ilgiau kaip pusmetį atlyginimų negaunantys Kauno popieriaus fabriko darbininkai.

Dažniau šalyje rengiami piketai, įspėjamieji streikai ir kitos protesto akcijos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius