-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 12 /15:33

„Swedbank“ dėl gandų kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą

Latvijoje sklandant gandams apie sutrikusią „Swedbank“ veiklą, Lietuvos banko padalinys kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD) siekdami išsiaiškinti, kas platina šiuos gandus.
„Swedbank“ bankomatas
„Swedbank“ bankomatas / BFL/F64 Lauris Viksne nuotr.

Gruodžio 9 d. Latvijos socialinėje žiniasklaidoje ir interneto erdvėje pasklido gandai, kad „Swedbank“ nebedirba Estijoje, nėra galimybių išgryninti pinigų Švedijoje, Švedijos ir Estijos „Swedbank“ vadovybės areštuotos. Tačiau bankas patikina, kad šie gandai yra absurdiški ir visi banko filialai dirba įprastu grafiku.

„Swedbank“ vadovas Lietuvoje Antanas Danys teigė, kad pagrindo nerimauti banko klientams nėra, bankas atlieka visas funkcijas ir dirba kaip įprasta.

„Gandai trunka jau maždaug savaitę. Gandų šaltinis nėra nustatytas. Dėl tos priežasties Latvijoje buvo kreiptasi į policiją. Bankinė priežiūra patvirtino, kad bankas vykdo veiklą tvarkingai. Tačiau tam tikras klientų susirūpinimas Latvijoje yra jaučiamas“, – sakė A.Danys.

Lietuvoje gyventojai ir įmonės esą elgiasi racionaliai. Grynųjų pinigų išduodama ne daugiau nei įprasta. „Banko padaliniuose išmokamos pensijos, dėl to aktyvumas šiek tiek didesnis“, – pabrėžė A.Danys.

Jis atskleidė, kad dėl gandų, kurie sklando ir Lietuvoje, Lietuvos „Swedbank“ kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą siekdami, kad būtų užtikrintas Baltijos šalių finansinis stabilumas.

„Dėl to, kas kelia nerimą masinėse informacijos priemonėse, komentaruose, mes kreipėmės į saugumą su tikslu išsiaiškinti ir užtikrinti, kad tas nerimas nebūtų skleidžiamas toliau“, – žurnalistams pirmadienį sakė „Swedbank“ Lietuvoje vadovas.

Lietuvos banko padalinys didesnio gyventojų antplūdžio nesitiki, sumos, kurią galima išsigryninti bankomatuose, neriboja. A.Danys užtikrina, kad šalyje veikia 98 proc. visų „Swedbank“ bankomatų, pastebėti gedimai nuolatos tvarkomi. Visoje Lietuvoje veikia 381 „Swedbank“ bankomatas.

Papildyta 15 val. 33 min. 15min.lt skaitytojas teigė, kad sostinės Vilniaus gatvėje esančiame „Swedbank“ bankomate šią popietę jam nepavyko išsigryninti pinigų – esą bankomate nebeliko grynųjų. Tuo metu banko atstovai patikino, kad tokia situacija yra įprasta, o inkasaciją atliekantys pareigūnai nuolat gauna signalus apie pasibaigusius banknotus bankomatuose ir tuomet juos papildo, todėl nerimauti nėra ko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius