Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“ suteikė 70 mln. Eur paskolą Kauno prekybos ir laisvalaikio centrui „Mega“

„Swedbank“ Lietuvoje suteikė 70 mln. Eur paskolą komercinio nekilnojamojo turto investicijų, plėtros ir valdymo bendrovei „Baltic Shopping Centers“. 49,2 mln. Eur paskola, kuria buvo finansuota prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ pastato rekonstrukcija ir plėtra, buvo pratęsta, rašoma pranešime spaudai.
„Mega“ atveria parduotuves lankytojams
„Mega“ atveria parduotuves lankytojams / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dar 2014 m. paskolą šiam objektui, įsikūrusiam Islandijos pl. 32, Kaune, buvo suteikęs tas pats bankas. Pratęsus paskolą, bendrovei „Baltic Shopping Centers“ papildomai suteikta 20 mln. Eur apyvartinių lėšų, kurias planuojama panaudoti PLC „Mega“ infrastruktūros plėtrai, rekonstrukcijai ir naujų objektų statybai.

„Papildomos apyvartinės lėšos skirtos įgyvendinti intensyviai ir planingai komercinio nekilnojamojo turto objektų plėtrai šalia prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“, planuojamai paties prekybos ir laisvalaikio centro dalinei rekonstrukcijai, infrastruktūrai gerinti ir kitiems gretimiems objektams vystyti“, – sako įmonės „Baltic Shopping Centers“ vadovas Artūras Pitkauskas.

Anksčiau skelbta, kad „Baltic Shopping Centers“ susitarė su Prancūzijos sporto prekių milžine „Decathlon“ dėl pirmosios Kaune 3600 kv. m. parduotuvės statybos ir nuomos šalia „Megos“ esančiame multifunkciniame komerciniame sklype, Islandijos pl. 30. Į „Decathlon“ projektą „Megos“ savininkė planuoja investuoti daugiau nei 5 mln. Eur. Tai bus pirmoji šio tinklo parduotuvė Kaune. Numatoma, kad ji duris atvers jau 2022 m. pabaigoje.

„Su „Baltic Shopping Centers“ dirbame jau septynerius metus. Džiaugiamės sėkmingu ilgalaikiu bendradarbiavimu ir galimybe prisidėti prie įmonės veiklos plėtros. Šis naujausias sandoris prisidės ne tik prie jau esamo objekto rekonstrukcijos, bet ir prie naujų įmonės „Baltic Shopping Centers“ vykdomų projektų, kurie dar labiau pagerins gyventojų apsipirkimo patirtį“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

Be PLC „Mega“, bendrovei „Baltic Shopping Centers“ priklauso Vilniaus „Banginis“, didžiausio pasaulyje greitojo maisto restoranų tinklo „McDonald‘s“ restorano ir vokiečių mažų kainų parduotuvių tinklo parduotuvės „Lidl“ pastatai šalia „Megos“. Taip pat ji valdo ir plėtoja ir kitus komercinio nekilnojamojo turto objektus įvairiuose Lietuvos miestuose.

Bendras bendrovės „Baltic Shopping Centers“ pastatų plotas sudaro beveik 153 tūkst. kv. m., nuomai skirtas plotas – 113 tūkst. kv. m. Šių objektų vertė siekia 194 mln. Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius