Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“: verslo padėtis Baltijos šalyse tebėra sudėtinga

Verslo padėtis Baltijos šalyse ir Ukrainoje tebėra sudėtinga, tačiau nuostoliai iš paskolų antrąjį pusmetį turėtų augti lėčiau negu pirmąjį, prognozuoja Švedijos bankas „Swedbank“.
„Swedbank“
„Swedbank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pagrindinis dalykas yra tai, kad Baltijos šalyse vyrauja smukimo tendencija, ir tai nė kiek nestebina", - pareiškė vienas Londono analitikas. „Kalbant apie balansą, jis geras, tai yra turto kokybė nebeblogėja...“

„Swedbank“ dėl krizės Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje nukentėjo bene labiausiai tarp Baltijos šalyse veikiančių Šiaurės šalių bankų, teigia ekspertai.

„Kalbant apie verslą Rytų Europoje, manau, vis labiau aiškėja, kad tai nėra vien tik kredito rizikos problema, tai taip pat ir pajamų problema, o tam išspręsti prireiks daug laiko“, - pareiškė kitas agentūros "Reuters" kalbintas analitikas.

Kapitalo poziciją sustiprinti siekiantis „Swedbank“ neseniai paskelbė planuojamos akcijų emisijos prospektą, kartu su kuriuo paskelbė pranešimą, kuriame nurodė, jog veiklos rezultatai rugpjūtį pasibaigusį laikotarpį atitiko prognozes.

„Kaip ir antrąjį ketvirtį, grynosios pajamos iš bankininkystės Švedijos rinkoje tebebuvo atsparios, o Baltijos šalyse ir Ukrainoje dominavo smukimo tendencija“, - pareiškė bankas.

Tačiau bankas pridūrė, kad Švedijos kronos kurso pakilimas euro ir JAV dolerio atžvilgiu padėjo sumažinti padėties Baltijos ir kitose tarptautinėse rinkose poveikį bankui.

„Swedbank“ taip pat rengiasi imtis ir kitų priemonių kapitalo kokybei pagerinti. Ketvirtadienį bankas pranešė planuojantis supirkti subordinuotos skolos už sumą iki 3 mlrd. kronų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius