Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swiss Re“: Gaivalinių nelaimių kaina pasaulyje 2017 metais pasiekė rekordinį lygį

Gaivalinių nelaimių kaina 2017 metais pasiekė rekordinius 144 mlrd. JAV dolerių (117 mlrd. eurų), parodė „Swiss Re“, vienos didžiausių pasaulyje perdraudimo įmonių, atliktas tyrimas.
Uraganas Ophelia artėja prie Europos
Uraganas Ophelia / „Twitter“ nuotr.

Iš tos apdraustųjų nuostolių sumos, net 92 mlrd. JAV dolerių teko vos trims uraganams – „Harvey“, „Irma“ ir „Maria“, kurie siautėjo Jungtinėse Valstijose ir Karibų jūros baseine, nurodoma įmonės paskelbtoje ataskaitoje.

visuomenei padės geriau pasirengti panašaus masto įvykiams ateityje“, – pareiškė „Swiss Re“ katastrofų grėsmių skyriaus vadovas Martinas Bertoggas.

2017 metus „Swiss Re“ taip pat pavadino „rekordiniais miškų gaisrų metais“. Šių nelaimių sukelti apdraustieji nuostoliai sudarė taip pat rekordinius 14 mlrd. JAV dolerių.

Iš viso dėl gaivalinių ir žmogaus sukeltų nelaimių pernai buvo patirti 337 mlrd. JAV dolerių ekonominiai nuostoliai, kurie buvo dukart didesni negu 2016 metais, parodė „Swiss Re“ skaičiavimai.

Ekspertai sako, kad su orais susijusių nelaimių, kaip antai uraganų, štorminių potvynių, karščio bangų ir smarkių liūčių, poveikis vis labiau didėja ir tai atitinka prognozes dėl klimato kaitos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius