-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

T.May dėstant „Brexit“ detales svaro kursas kilo sparčiausiai nuo 2008 m.

Didžiosios Britanijos premjerei Theresai May dėstant šalies pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) planus, svaro kursas sparčiai patraukė aukštyn.
Piniginė
Piniginė / 123rf.com nuotr.

Svaro kursas JAV dolerio atžvilgiu antradienį šoktelėjo 2,4 proc. iki 1,2333 JAV dolerio, o euro atžvilgiu – 1,5 proc. iki 1,1534 euro.

Sparčiausią nuo 2008 metų svaro kurso kilimą paskatino Th.May pareiškimas apie tai, kad galutinį susitarimo dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES – vadinamojo „Brexit“ – projektą turės patvirtinti parlamentas.

Th.May ir vėl pažymėjo, kad Didžioji Britanija siekia būti svarbia ES partnere. Ji taip pat pareiškė, kad Didžioji Britanija pasitrauks iš bendros Europos prekių ir paslaugų rinkos ir sieks sudaryti naują sutartį su ES muitų sąjunga.

Tuo tarpu JAV dolerio kursas dėl išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimų smunka beveik visų pasaulio valiutų atžvilgiu.

Euro kursas, pirmadienio vakare Niujorke siekęs 1,0601 JAV dolerio, paūgėjo iki 1,0697 JAV dolerio.

JAV dolerio silpnumą analitikai, be kita ko, sieja su D. Trumpo pareiškimu apie tai, kad JAV valiutos kursas šiuo metu yra per didelis ir tai, be kita ko, lemia Kinijos pastangos juanio kursą išlaikyti žemame lygyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius