Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taivane tikimasi naujų galimybių Lietuvos fintech įmonėms, sako Seimo pirmininkė

Vizito į Taivaną vykstanti Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikisi atverti daugiau galimybių Lietuvos finansinių technologijų (fintech) sektoriaus įmonėms.
Viktorija Čmilytė-Nielsen susitiko su Taivano parlamento vadovu You Si-Kunu
Viktorija Čmilytė-Nielsen susitiko su Taivano parlamento vadovu You Si-Kunu / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Ekonominis ir kultūrinis bendradarbiavimas su Taivanu pastaraisiais metais yra aktyvus ir norisi, kad jis būtų dar aktyvesnis, ypač kalbant apie mūsų verslą, tai toks formatas, tikiu, atvers daugiau durų mūsų fintechui, mūsų lyderiaujančioms įmonėms šiame sektoriuje, kuris yra labai perspektyvus ir, manau, turėtų turėti svarbų vaidmenį ateities Lietuvos ekonomikai ir augimui“, – trečiadienį Žinių radijui sakė V.Čmilytė-Nielsen.

„Dabar tas laikas, kai mes galime atverti duris tikrai mūsų talentingam, labai išmaniam verslui“, – pridūrė ji.

Spalio 21–29 dienomis Seimo pirmininkė vadovaus Lietuvos delegacijai Taivane, joje taip pat bus 14 Lietuvos įmonių ir keturių verslo asociacijų atstovai.

Seimo Ryšių su visuomene skyrius pranešė, kad delegacija dalyvaus didžiausiame Taivano finansinių technologijų renginyje „Fintech Taipei 2023“, Lietuvos verslo galimybių pristatymo renginiuose, aplankys neseniai atidarytą Lietuvos lazerių laboratoriją, aptars ekonominio bendradarbiavimo galimybes su Taivano pareigūnais.

Verslo misijoje taip pat dalyvaus Finansų ministerijos, Lietuvos banko, Inovacijų agentūros ir Lietuvos verslo konfederacijos atstovai.

Taivane numatoma pasirašyti du – sveikatos srities ir dvigubo apmokestinimo išvengimo – susitarimo memorandumus. Antrasis, pasak parlamento vadovės, sukurs sąlygas didesnėms Taivano investicijoms Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius