Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taksi kainos naujametę naktį: iki penkių eurų už kilometrą

Jei naujametę naktį ketinate kviesti taksi – būtinai iš anksto pasidomėkite kilometro kaina. Taksi ir pavėžėjimo paslaugas teikiančios bendrovės neslepia, kad šventinę naktį taikys kitas kainas, kai kurios jau informavo ir savo keleivius feisbuke.
Niujorke apsnigtas taksi automobilis
Niujorke apsnigtas taksi automobilis / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Apie specialius tarifus vežėjai jau informavo Vilniaus savivaldybę, nes tam dažnai reikalingas leidimas. Taigi naujametę naktį taksi tarifai svyruos nuo 0,87–5 Eur už 1 km, o įsėdimas nuo 0,58–2,50 Eur, 15min informavo Vilniaus savivaldybės Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andžejus Dinikis.

Apie naujametinius taksi tarifus savivaldybę iki šiol yra informavę apie 10 vežėjų (2 juridiniai, 8 fiziniai asmenys). „Kiti vežėjai yra nusimatę tarifus šventinėmis dienomis ir juos taiko šventinių dienų metu, atskirai informuoti nebereikia“, – teigiama komentare.

Tarifą daugins iš koeficientų

Pavyzdžiui, „Taxify“ jau informavo savo keleivius, kad naujametę naktį bus taikomas kitas tarifas.

„Norėdami patenkinti padidėjusią paklausą (parodytą grafike) mes naudosime dinaminę kainodarą“, – skelbia „Taxify“ savo feisbuko paskyroje ir pateikia grafiką, kuriame matyti, kad apie 2–3 valandą ryto iškvietimų padaugėja iki 14 kartų.

Kaip paaiškino „Taxify“ atstovas Tadas Čekavičius, Vilniuje nuo 17 val. keleiviai bus vežami už 0,99 EUR tarifą, 1.39 EUR – įsėdimo mokestis, 17.4 eur/h laiko tarifas (prastova).

„Priklausomai nuo paklausos tie tarifai gali dar būti dauginami iš koeficientų. T.y. jei automobilių paklausa smarkiai didesnė nei pasiūla, kaina didėja ir atvirkščiai – tai sistema atlieka automatiškai. Numatome, kad didesnis tarifas gali būti taikomas nuo 22:00 iki 07:00 ryto naujųjų metų dieną“, – teigiama atsiųstame komentare. Kaune nuo 17 val. kilometro kaina – 1,10 EUR.

Brangins ne visi

Tiesa, ne visos bendrovės skelbia ketinančios didinti pervežimo kainas šventinę naktį.

„Mes tikrai nekelsime kainų šventinę naktį – jos bus tokios pačios kaip ir įprastą savaitgalį. Nemanau, kad padidinus tarifą įmonė labai praturtėtų. Keleiviai galės nebent arbatpinigių vairuotojams palikti“, – 15min teigė taksi „JazzExpress“ vadovas Algirdas Šimoliūnas.

Tiesa, jis perspėjo, kad automobilių klientams gali tekti palaukti, tačiau šventinę naktį, pasak jo, dirbs visi turimi vairuotojai.

Savivaldybė: paklauskite kainų

Vilniaus savivaldybė pataria naujametę naktį taksi keleiviams pasidomėti kainomis.

„Kviečiant telefonu arba prieš sėdant į taksi automobilį, galima pasiteirauti dispečerinės darbuotojos, kokie tarifai bus taikomi naujametę naktį. Atkreipkite dėmesį, kokie tarifai numatyti ir pateikti taksi tarifų kortelėje“, – sakė Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andžejus Dinikis.

Rygoje kilo šaršalas

Latvijos sostinėje jau kilo pasipiktinimas dėl to, kad savivaldybė neleidžia smarkiai didinti keleivių pervežimo kainų. Mobilioje platformoje veikianti „Taxify“ paskelbė, kad šventinę naktį tarifus kels 4–7 kartus, nors tai viršija Rygos Dūmos nustatytas „lubas“.

„Taxify“ atstovai sako, kad tarifai didėja dėl paklausos. „Taksistai praleidžia visą naktį ne namie kartu sau artimaisiais, o darbe, todėl tarifų padidinimas yra abi puses tenkinantis sprendimas“, – sakė „Tafixy“ vadovas Latvijoje Julijus Kruminis.

Tačiau Rygos Dūma yra nustačiusi maksimalius tarifus: 2,13 euro už įsėdimą, 0,71 euro už pravažiuotą kilometrą ir 14 centų už minutę. Sostinės valdžia jau įspėjo, kad skaudžiai baus vežėjus, kurie naujametę naktį keleivius vežios brangiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius