Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp paramos gavėjų – ekstremalios situacijos ir jos padarinių likvidatoriai

Į paramos gavėjų sąrašą siūloma įtraukti žmones, dalyvaujančius ekstremalios situacijos likvidavime bei padarinių šalinime.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Šie gyventojai neprivalėtų tvarkyti gaunamos ir panaudojamos paramos apskaitos, jiems taip pat nereikėtų Valstybinei mokesčių inspekcijai teikti ataskaitų apie gautą paramą ir jos panaudojimą.

Tokias Labdaros ir paramos įstatymo pataisas Seime pirmadienį registravo premjerė Ingrida Šimonytė bei Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

„Tai paskatins įmones ir nevyriausybines organizacijas ekstremalios situacijos metu teikti pagalbą medikams ir savanoriams“, – BNS teigė M.Majauskas.

Pasak jo, priėmus pataisas, „parama naudos gavėjo požiūriu“ nebebūtų apmokestinama.

„Daktaras, slaugytojas ar savanoris, dirbantis su COVID-19 pacientais ir gavęs paramos nemokamus pietus, nebeturės prievolės dar susimokėti pajamų mokestį. O taip pat ir įmonės šias išlaidas galės du kartus atskaityti iš savo pajamų, tokiu būdu susimažindamos pelno mokestį“, – kalbėjo parlamentaras.

Dabar paramos gavėjais gali būti Lietuvoje įregistruoti labdaros ir paramos fondai, biudžetinės ir viešosios įstaigos, asociacijos, religinės bendruomenės, tarptautinių visuomeninių organizacijų skyriai (padaliniai), užsienyje įsteigtos lietuvių bendruomenės ir kitos lietuviškos įstaigos ar organizacijos. Iš fizinių asmenų paramos gavėjais gali būti meno kūrėjo statuso turėtojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius