Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tarp prioritetinių TUI Lietuvoje rinkų – Japonija, Pietų Korėja, Taivanas

13 Vakarų valstybių – Vokietija, Jungtinė Karalystė, JAV, Šveicarija, Švedija, Norvegija, Danija, Suomija, Singapūras, Japonija, Pietų Korėja ir Taivanas – patvirtintos kaip prioritetinės tiesioginių užsienio investicijų į Lietuvą pritraukimo rinkos.
Verslas
Verslas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Verslas TUI

Šį bei prioritetinių šalies eksporto rinkų sąrašą rugpjūčio 17 dieną patvirtino vyriausybinė komisija – Ekonominės diplomatijos taryba (EDT). Jos posėdyje ministrai ir verslo asocijuotų struktūrų vadovai aptarė Lietuvai didžiausią ekonominio bendradarbiavimo potencialą turinčias užsienio rinkas, ketvirtadienį panešė Užsienio reikalų ministerija.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pažymėjo, kad per pastaruosius metus, nepaisant įvairių geopolitinių iššūkių, Lietuvos verslui atsivėrė naujos galimybės, pirmiausia – Pietryčių Azijos regione.

„Ekonominė diplomatija ir pagalba Lietuvos verslui yra ir bus vienas iš Lietuvos diplomatinės tarnybos prioritetų“, – pranešime sakė ministras.

Taryba patvirtino šias prioritetines eksporto ir inovacijų rinkas: Vokietija, Prancūzija, JK, Švedija, JAV, Izraelis, Nyderlandai, Norvegija, Danija, Suomija, Airija, Italija, Šveicarija, Belgija, Japonija, Pietų Korėja, Taivanas, Singapūras.

Įvertinus potencialą Lietuvos eksportui, į šį sąrašą taip pat įtrauktos Ispanija, Kanada, Jungtiniai Arabų Emyratai, Malaizija, Turkija, Pietų Afrika, Indonezija, Ukraina, Vietnamas, Australija, Nigerija ir Indija. Estija ir Lenkija įvardintos kaip prioritetinės rinkos bendradarbiavimui inovacijų srityje.

Atsižvelgiant į Lietuvos turizmo sektoriaus potencialą ir interesus, į tikslinių atvykstamojo turizmo rinkų sąrašą įtrauktos Vokietija, Lenkija, JK, Izraelis, Italija, Prancūzija, Ispanija, Belgija, Nyderlandai, Suomija, Švedija, Norvegija, Danija, Latvija, Estija, JAV, Japonija, Pietų Korėja, Taivanas, Ukraina.

Patvirtintų žemės ūkio ir maisto produktų eksporto prioritetinių rinkų sąraše – Vokietija, JAV, JK, Japonija, Persijos įlankos šalys ir Taivanas, o kaip svarbios ir perspektyvios eksporto rinkos patvirtintos Europos Sąjunga (Skandinavijos šalys), Kanada, Pietų Korėja, Singapūras, Indonezija, Malaizija, Vietnamas, Izraelis, PAR.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius