Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinė lustų rinka augo pirmąkart per 15 mėnesių

Tarptautiniai lustų pardavimai finansine išraiška lapkritį, palyginti su tuo pačiu mėnesiu užpernai, padidėjo 5,3 proc. iki 47,98 mlrd. JAV dolerių, skelbia Puslaidininkių pramonės asociacija (angl. Semiconductor Industry Association, SIA).
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Metinis augimas užfiksuotas pirmąkart nuo 2022-ųjų rugpjūčio.

Per mėnesį (lapkritį, palyginti su spaliu) pardavimai augo 2,9 procento.

„Naujausi duomenys akivaizdžiai parodo, kad pasaulinė puslaidininkių rinka sėkmingai atsigauna po daugiau nei metus trukusio nuosmukio laikotarpio. Tikėtina, kad šiemet rinka augs dviženkle išraiška“, – pranešime cituojamas SIA prezidentas ir valdybos pirmininkas Johnas Newferas (Džonas Niuferas).

Lustų pardavimai Šiaurės ir Pietų Amerikose per metus didėjo 3,5 proc., Kinijoje – 7,6 proc., kitur Azijoje (išskyrus Kiniją ir Japoniją) ir Ramiojo vandenyno regione – 7,1 proc., Europoje – 5,6 proc., o Japonijoje – menko 2,8 procento.

Per mėnesį tiekimas užsakovams Šiaurės ir Pietų Amerikose ūgtelėjo 3,9 proc., Kinijoje – 4,4 proc., kitur Azijoje (išskyrus Kiniją ir Japoniją) ir Ramiojo vandenyno regione – 3,5 proc., tuo tarpu Europoje – sumažėjo 2 proc., Japonijoje – 0,2 procento.

SIA vienija bendroves, kurios pagamina apie keturis penktadalius amerikietiškų puslaidininkių, taip pat maždaug du trečdalius jų gamintojų iš kitų valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius