Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinė lustų rinka per metus susitraukė 7 proc., per mėnesį augo 2 proc.

Tarptautiniai lustų pardavimai finansine išraiška rugpjūtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, sumenko 6,8 proc. iki 44 mlrd. JAV dolerių, skelbia Puslaidininkių pramonės asociacija (angl. Semiconductor Industry Association, SIA).
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Tuo tarpu per mėnesį (rugpjūtį, palyginti su liepa) pardavimai augo 1,9 procento.

„Rugpjūtį pasauliniai puslaidininkių pardavimai augo šeštą mėnesį iš eilės, o tai rodo lėtą, bet stabilų paklausos atsigavimą“, – pranešime cituojamas SIA prezidentas ir valdybos pirmininkas Johnas Newferas (Džonas Niuferas), taip pat pažymėjęs, jog „metinis kritimas rugpjūtį buvo mažiausias nuo 2022-ųjų spalio“.

Lustų pardavimai Šiaurės ir Pietų Amerikose per metus padidėjo 0,3 proc., Europoje – 3,5 proc., tuo tarpu Kinijoje – sumenko 12,6 proc., Japonijoje – 2,9 proc., kitur Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione – 11,3 procento.

Per mėnesį tiekimas užsakovams Šiaurės ir Pietų Amerikose ūgtelėjo 4,6 proc., Kinijoje – 2 proc., kitur Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, išskyrus Japoniją – 1,2 proc., bet Europoje – sumenko 1,1 proc., Japonijoje – 0,4 procento.

SIA vienija bendroves, kurios pagamina apie keturis penktadalius amerikietiškų puslaidininkių, taip pat maždaug du trečdalius jų gamintojų iš kitų valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius