Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinio valiutos fondo ekspertai vertins Lietuvos ekonominę situaciją

Ketvirtadienį finansų ministrė Gintarė Skaistė susitiko su Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misijos Lietuvai vadovu Borja Gracia bei kitais TVF ekspertais, kurie per ateinančią pusantros savaitės analizuos šalies ekonominę situaciją bei Rusijos sukelto karo Ukrainoje poveikį, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
TVF
TVF / Ministerijos nuotr.

Taip pat nagrinės energetikos nepriklausomybės ir žaliosios transformacijos klausimus, gilinsis į darbo rinkos tendencijas ir perspektyvas, padėtį finansų sektoriuje, vykdomas reformas socialinės apsaugos, sveikatos ir švietimo srityse.

Finansų ministrė G.Skaistė susitikime TVF ekspertams pristatė Lietuvos ekonomikos situaciją ir perspektyvas, praėjusią savaitę Seime patvirtintą atnaujintą 2022 metų biudžetą ir valdžios sektoriaus finansų padėtį, aptarė Rusijos karo Ukrainoje įtaką Lietuvos ekonomikai ir prekybos ryšiams, fiskalinės ir mokesčių politikos klausimus.

„Rusijos invazija į Ukrainą iš esmės pakeitė ekonomines projekcijas daugelyje Europos šalių. Prognozuojamas lėtesnis augimas ir aukštesnis infliacijos lygis, ko pasėkoje šalys priima sprendimus dėl karo pasekmių amortizavimo. Lietuvoje pristatėme vieną iš didžiausių, 2,26 mlrd. eurų vertės infliacijos pasekmių sušvelninimo ir energetinės nepriklausomybės sustiprinimo paketą. Tikimės, kad TVF misijos metu įvertins mūsų vykdomą politiką ir suteiks vertingų rekomendacijų, kaip tikslingai didinti Lietuvos ekonomikos atsparumą karo Ukrainoje ir su tuo susijusių rizikų akivaizdoje“, – pažymėjo G.Skaistė.

Gegužės 26 – birželio 7 dienomis TVF atstovai taip pat susitiks su Vyriausybės, Seimo, Prezidentūros, Lietuvos banko, Valstybės kontrolės, Energetikos, Aplinkos ministerijų bei kitų valstybės institucijų, socialinių partnerių bei privataus sektoriaus atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius