Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptinklinio ryšio mokesčio neliks nuo 2017-ųjų vidurio

Europos Parlamentas (EP) pritarė tarptinklinio ryšio (angl. roaming) mokesčio panaikinimui nuo 2017-ųjų birželio.
Moteris naudojasi telefonu
Moteris naudojasi telefonu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

EP antradienį patvirtino atnaujintas elektroninių ryšių taisykles, pagal kurias ES šalių mobiliojo ryšio operatoriai nuo 2017 metų birželio 15 dienos negalės taikyti padidinto tarifo už skambučius, teksto žinutes ir duomenų perdavimą kitoje ES valstybėje, pranešė EP spaudos tarnyba.

Pereinamuoju laikotarpiu - nuo 2016 metų balandžio 30 dienos - pokalbio minutė galės būti tik 5 centais (be PVM) brangesnė nei šalies viduje, priemoka už trumpąją žinutę - 2 centai, už perduotų duomenų megabaitą – 5 centai (be PVM).

Iki šių metų pabaigos ketinama apsispręsti dėl priemokos už priimto skambučio minutę, kuri, tikėtina, negalės būti didesnė nei 5 centai (be PVM).

Vis dėlto, siekdami užkirsti kelią nesąžiningam ryšio naudojimui, operatoriai galės taikyti papildomą mokestį viršijantiems iš anksto nustatytas tarptinklinio ryšio naudojimo ribas.

Be to, jei, pavyzdžiui, Lietuvos operatoriai sugebės Ryšių reguliavimo tarnybai įrodyti, kad ryšio teikimo išlaidos viršija pajamas, o tai atsiliepia paslaugų kainai šalyje, išimtiniais atvejais jiems gali būti leista taikyti minimalų mokestį, skirtą nuostoliams padengti.

Naujosios taisyklės kartu įpareigos interneto tiekėjus valdyti visus srautus vienodai - neblokuoti ir nelėtinti tam tikrų siuntėjų ar gavėjų, taip pat jų naudojamų programų veiklos, nebent tai būtina siekiant įvykdyti teismo sprendimą, išlaikyti tinklo saugumą ar kovoti su kibernetiniais išpuoliais.

Sprendimą nuo 2017-ųjų birželio panaikinti tarptinklinį mokestį Europos Komisija (EK) priėmė birželio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius