Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos gyventojai šluoja druską iš lentynų, prekybininkai nespėja jos tiekti

Druskos pardavimai, lyginant su įprastais laikais, yra padidėję kartais, o kai kuriuose prekybos tinkluose – iki 10 kartų. Prekybos tinklų atstovai pabrėžia, kad iš Ukrainos vežtos akmens druskos tiekimas sustojo, tačiau sandėliuose druskos dar yra – šios prekės tiesiog nespėjama pristatyti į parduotuves. Be to, ieškoma ir alternatyvių tiekėjų.
Baltarusiška durska
Druska / 15min nuotr.

Prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis 15min sakė, kad šiuo metu visų ilgo galiojimo produktų paklausa yra padidėjusi, tačiau druska, anot jo, „pasižymi išskirtine paklausa“. Parduotuvėse jos pirkimas yra padidėjęs 6 kartus, lyginant su įprastais laikais.

„Viena svarbiausių užduočių yra užtikrinti, kad ilgo galiojimo maisto prekių netrūktų parduotuvėse“, – sakė jis.

Anot D.Ryliškio, 90 proc. „Norfoje“ parduodamos druskos buvo iš Ukrainos.

„Turime sandėliuose atsargų, bet taip pat prasidėjus karui dirbame ties tuo, kad galėtume papildyti asortimentą, nes, matyt, ryšiai su Ukraina nutrūks dėl logistikos problemų“, – kalbėjo jis.

15min nuotr./Baltarusiška durska
15min nuotr./Baltarusiška durska

Tiesa, D.Ryliškis pažymėjo, kad pačios druskos netrūksta, tiesiog žmonės ją labai greitai išperka.

„Mes padvigubinome tiekimą į parduotuves, bet ir to nepakanka, vis tiek žmonės greičiau išperka. Tačiau taip nėra, kad druskos nebūtų – periodiškai ją patiekiame, bet žmonės greičiau išperka nei įprastai. Todėl būna laiko tarpai, kai druskos lentynose nėra dėl padidėjusios paklausos. Šiaip sandėliuose jos tikrai yra, tikimės, kad visam laikui užteks, nes ties tuo dirbame“, – sakė jis.

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė patikino, kad savo asortimente parduotuvės turi pakankamai įvairios druskos. Tačiau žmonės iš tiesų masiškai pirko ukrainietišką akmens druską, kurios paklausa išaugo iki 10 kartų, lyginant su reguliariais pirkimais.

„Klientai sakė, kad ši druska yra labiausiai tinkanti konservavimui ir marinavimui“, – nurodė ji.

Vida Press nuotr./Druska
Vida Press nuotr./Druska

V.Budrienės teigimu, šiuo metu yra didinami druskos užsakymai ir ketinama padidinti tiekimą į parduotuves. Akmens druskai, kuri buvo gaminama Ukrainoje, pakeisti prekybos tinklas ieško alternatyvų Europos Sąjungos šalyse.

Ernesta Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė, 15min sakė, kad druskos trūkumą lemia vidutiniškai 2–4 kartus išaugusi jos paklausa bei sutrūkinėjusi tiekimo grandinė.

„Metų pradžioje iš asortimento išėmėme baltarusišką druską, kurią buvome pakeitę druska iš Ukrainos. Deja, nuo vasario 24 dienos ši druskos gamykla veiklą yra sustabdžiusi“, – sakė ji.

Be to, anot E.Dapkienės, šiuo metu prekybos tinklo turimi alternatyvūs tiekėjai esamos paklausos negali patenkinti.

Vida Press nuotr./Pikantiški marinuoti agurkai
Vida Press nuotr./Pikantiški marinuoti agurkai

„Vos atvežus didesnį kiekį druskos, prekė akimirksniu yra nuperkama. Asortimente turime druskos iš Lenkijos, Kroatijos, Slovėnijos, Ispanijos, Belgijos ir Pakistano“, – 15min tvirtino ji.

„Rimi“ atstovė Gabrielė Šerėnienė 15min taip pat patvirtino, kad rupios druskos, kurios kilmės šalis yra Ukraina, pardavimai yra stipriai išaugę. Žmonės jos perka didesniais nei įprasta kiekiais, todėl lentynos greitai ištuštėja. Jos būna papildomos, kai produktai iš sandėlio vėl pasiekia parduotuves.

„Vis dėlto kovo mėn. dėl nutrūkusio tiekimo iš Ukrainos galimi pigesnio segmento prekių trūkumai, tačiau mes intensyviai ieškome alternatyvų. Kartu norime patikinti, kad mūsų parduotuvėse yra didelis druskos gaminių pasirinkimas (apie 40 skirtingų produktų), kuris ir toliau šiuo metu išlieka prieinamas visiems pirkėjams“, – sakė ji.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė taip pat pridūrė, kad šiuo metu ukrainietiškos druskos tiekimas yra sustojęs.

„Paprastai savo asortimente turime druskos iš skirtingų šalių tiekėjų, taip pat ir iš Ukrainos. Pastaruoju metu pastebime išaugusį įvairių rūšių druskos populiarumą, todėl dirbame su tiekėjais iš kitų šalių, kad galėtume kuo greičiau papildyti savo asortimentą“, – teigė atstovė.

15min primena, kad Lietuvos prekybos tinkluose galima įsigyti ukrainietiškų saldainių, kečupo, makaronų, o internete – valčių, keptuvių, baldų. Tiesa, prekybininkai pastebi, kad kai kurių prekių tiekimas visiškai sustojo dėl Rusijos įsiveržimo į Ukrainą.

Teisingumo ministerija informuoja, kad vartotojai Ukrainoje pagamintas ar registruotas prekes gali atpažinti pagal ant prekės pakuotės ar etiketės nurodytą kilmės šalį bei prekės brūkšninį kodą. Pirmieji trys brūkšninio kodo skaičiai nurodo konkrečią šalį – Ukrainos kodas prasideda skaitmenimis 482.

PLAČIAU SKAITYKITE: Ukrainietiškos prekės Lietuvos parduotuvėse: nuo saldainių iki valčių, bet tiekimas stoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius