Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tautos išrinktųjų spalio komunalinės išlaidos siekė 29 tūkst. litų

Prasidėjus šildymo sezonui, prezidentų ir premjero rezidencijų, Seimo viešbučio gyventojų komunalinės išlaidos spalio mėnesį mokesčių mokėtojams atsiėjo apie 29 tūkst. litų, rašo „Lietuvos žinios“.
D.Grybauskaitės reitingai kur kas aukštesni nei dabartinio šalies vadovo Valdo Adamkaus.
Dalia Grybauskaitė ir Valdas Adamkus. / „Scanpix“ nuotr.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir kadenciją baigusio krašto vadovo Valdo Adamkaus rezidencijoms šildyti bei karštam vandeniui ruošti naudojamos gamtinės dujos. Prezidentės spaudos tarnyba informavo, kad spalio mėnesį už D.Grybauskaitės rezidencijoje, kurios plotas 520 kvadratiniai metrai, sunaudotas gamtines dujas sumokėta 1 tūkst. 49 litai. V.Adamkaus 515 kvadratinių metrų apartamentuose sunaudotos dujos atsiėjo 1 tūkst. 411 litų.

Kitos D.Grybauskaitės rezidencijos komunalinės paslaugos spalio mėnesį kainavo 393 litus, o V.Adamkaus rezidencijoje už jas priskaičiuoti 883 litai.

Dabartinė premjero rezidencija Turniškėse nuomojama. Šiemet premjero apartamentų nuoma per mėnesį vidutiniškai atsieina 3 tūkst. 450 litų. Ministro pirmininko tarnybos duomenimis, į šią sumą įskaičiuojama ne tik patalpų, bet ir baldų nuoma, taip pat komunaliniai mokesčiai.

Premjero laikinoji rezidencija šildoma kombinuotai – elektra ir dujomis. Spalio mėnesį apartamentuose gyvenanti ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus šeima išnaudojo elektros energijos už 495 litus, o dujų – už 567 litus. Už šaltą vandenį ir kitas komunalines paslaugas sumokėta apie 268 litai.

Seimo viešbutyje 53 parlamentarai gyvena už dyką. Kiti už komunalines paslaugas turi susimokėti, nes pagal Seimo statutą gyvenimo viešbutyje išlaidos kompensuojamos tik parlamentarams, neturintiems gyvenamosios vietos Vilniuje ar ne toliau kaip už 25 kilometrų nuo sostinės.

Pasak Seimo kanceliarijos Ryšių su visuomene skyriaus laikinojo vedėjo Artūro Zeleniako, parlamento viešbučio išlaidos spalio mėnesį sudarė beveik 32 tūkst. litų. Dalį šios sumos – 8 tūkst. 185 litų – apmokėjo viešbučio nuomininkai, visa kita padengs mokesčių mokėtojai.

Už Seimo viešbučio šildymą spalio mėnesį sulaukta 14 tūkst. 567 litų siekiančių sąskaitų, o už parlamento viešbutyje suvartotą elektros energiją teks pakloti 10 tūkst. 85 litus. Už vandenį ir nuotekų valymą reikės sumokėti 2 tūkst 645 litus, teritorijos valymą, želdinimo paslaugas – 2 tūkst 117 litų, už patalpų valymą – 1 tūkst. 418 litų, už liftų techninę priežiūrą – 1 tūkst 166 litus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius