-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teigiami JAV statistiniai duomenys kelia JAV dolerio kursą

Teigiamiems JAV statistiniams duomenims sustiprinus rinkoje vyraujančius lūkesčius, kad Federalinio rezervo sistema (FRS) neatidėlios eilinio bazinės palūkanų normos padidinimo, JAV dolerio kursas ketvirtadienį kopia aukštyn euro atžvilgiu.
Jungtinių Valstijų doleriai
Jungtinių Valstijų doleriai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 JAV doleris Valiuta

Darbo departamentas pranešė, kad pirmą kartą prašymą bedarbio pašalpai gauti pateikusių amerikiečių skaičius praėjusią savaitę sumažėjo 12 tūkst. iki 260 tūkstančių. Ekspertai prognozavo, kad šių paraiškų sumažės 7 tūkstančiais.

Be to, prekybos departamento paskelbti duomenys parodė, kad JAV užsienio prekybos deficitas rugpjūtį sumažėjo 2,7 proc. iki 42,4 mlrd. JAV dolerių ir buvo mažiausias per 11 mėnesių.

Dėl didelės JAV gamintojų prekių paklausos užsienio rinkose JAV eksportas rugpjūtį buvo didžiausias nuo 2014 metų gruodžio mėnesio.

Euro kursas, trečiadienio vakare siekęs 1,1759 JAV dolerio, ketvirtadienį nusileido iki 1,1725 JAV dolerio.

JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu smuktelėjo nuo 112,76 iki 112,56 jenos. O euras Japonijos valiutos atžvilgiu atpigo nuo 132,6 iki 131,96 jenos.

Ketvirtadienį paskelbtas Europos Centrinio Banko (ECB) rugsėjo mėnesio posėdžio protokolas parodė, kad banko vadovybė svarstė turto pirkimo programos nutraukimo būdus ir taip pat išreiškė susirūpinimą dėl euro stiprėjimo, rašo agentūra „MarketWatch“.

Investuotojai laukia, kada ECB paskelbs išsamesnę informaciją apie tai, kaip planuojama laipsniškai nutraukti kiekybinio skatinimo programą, pagal kurią vertybinių popierių pirkimui dabar kas mėnesį išleidžiama po 60 mlrd. eurų.

Po rugsėjo posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje ECB vadovas Mario Draghi pareiškė, kad išsamesnė informacija apie šį planą greičiausiai bus paskelbta spalį.

Kitas ECB posėdis įvyks spalio 26 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius