-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėsauga tiria IAE lėšų investavimą į „Snorą“ ir Ūkio banką

Teisėsauga pradėjo tirti uždaromos Ignalinos atominės elektrinės vadovų veiksmus, kai jie laikė įmonės lėšas dviejuose žlugusiuose bankuose. Jėgainė dėl to prarado 105 mln. litų.
Klientai prie Ūkio banko Kaune
Klientai prie Ūkio banko Kaune / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Viešųjų pirkimų tarnyba pateikė išvadą dėl IAE veiksmų, investuojant terminuotuosius indėlius komerciniuose bankuose, tačiau informacijos neskelbia, nes ji susijusi su teisėsaugos institucijų veiksmais, rašoma VPT tinklapyje.

VPT atstovė Aušra Pocienė BNS sakė, kad tyrimas atliktas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) prašymu. Pastarosios Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Ruslanas Golubovas BNS teigė, kad STT jokio ikiteisminio tyrimo dėl IAE lėšų neatlieka.

Paaiškėjus, kad IAE šių metų vasarį žlugusiame Ūkio banke laikė 15 mln. litų indėlį, energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius pareiškė, kad tai yra nekompetencijos ir neprofesionalumo pavyzdys.

Laikinasis uždaromos Ignalinos AE vadovas Vigantas Galkauskas BNS teigė, kad Ūkio banko žlugimo išvakarėse įmonė norėjo atsiimti 15 mln. litų indėlį iš banko, tačiau nespėjo. Anot jo, visa informacija apie jėgainės finansus sausio pabaigoje buvo pateikta Energetikos ministerijai, todėl pastaroji turėjo žinoti ir apie Ūkio banke laikytus pinigus.

2011 metų pabaigoje žlugusiame „Snore“ jėgainė turėjo 89,9 mln. litų indėlių – daugiausia iš visų valstybės įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius